ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Πενγκου Σουάι: «Δε θέλουμε να τιμωρήσουμε 1,4 δισ. ανθρώπους με μποϊκοτάζ» λέει η Διεθνής Ομοσπονδία Τένις

Πενγκου Σουάι: «Δε θέλουμε να τιμωρήσουμε 1,4 δισ. ανθρώπους με μποϊκοτάζ» λέει η Διεθνής Ομοσπονδία Τένις Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi
0

Δεν επιθυμούμε να «τιμωρήσουμε 1,4 δισεκατομμύρια ανθρώπους», ακυρώνοντας τουρνουά στην Κίνα λόγω της υπόθεσης της Πενγκ Σουάι διεμήνυσε η Διεθνής Ομοσπονδία Αντισφαίρισης. 


Το διοικητικό σώμα για το άθλημα δέχεται ολοένα και περισσότερες πιέσεις να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης Γυναικών που ανέστειλε όλα τα τουρνουά στην Κίνα λόγω της άρνησης της κινεζικής κυβέρνησης να παράσχει διαβεβαιώσεις για την ασφάλεια και την κατάσταση της Σουάι. 

Στις 2 Νοεμβρίου 2021 μέσω Weibo, η Πενγκ, αναφέρθηκε εκτενώς για τη σχέση της με τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γκαολί Ζανγκ, παντρεμένο και 40 χρόνια μεγαλύτερό της. Μάλιστα, η Πενγκ, μίλησε για την ταλαιπωρία της σε αυτήν την τοξική σχέση, κατά την διάρκεια της οποίας δεχόταν -όπως υποστήριξε- τακτικές επιθέσεις και από την σύζυγο του Ζανγκ. Η Πενγκ, εξήγησε ότι προ τριετίας, «δέχτηκε» να κάνει σεξ με τον Ζανγκ, αλλά ένιωσε «αναγκασμένη» να το κάνει μετά την επιμονή του, που την έφθασε σε σημείο «να κλάψει». Σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς της Πενγκ, αυτή η σχέση είχε δεκαετή διάρκεια, με αρκετές διακοπές χωρίς επαφή.

Έκτοτε, τα ίχνη της χάθηκαν για πολλές ημέρες, ενώ μετά από διεθνείς πιέσεις και καταιγισμό εκκλήσεων από ενώσεις, φορείς και μεμονωμένα άτομα, η ίδια εμφανίστηκε σε κάποια βίντεο που δημοσίευσαν κυρίως κυβερνητικά μέσα. 

Χθες, Κυριακή, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης, Ντέιβιντ Χάγκερτι τόνισε στο BBC Sport πως οι καταγγελίες πρέπει να διερευνηθούν και πως μέχρι νεοτέρας δεν αναστέλλεται κανένα τουρνουά στην Κίνα.  


«Πρέπει να θυμάστε πως η ITF είναι το κυβερνών σώμα του αθλήματος σε όλο τον κόσμο και ένα από τα πράγματα για τα οποία είμαστε υπεύθυνοι είναι η λαϊκή ανάπτυξη. Δεν επιθυμούμε να τιμωρήσουμε ένα δισεκατομμύρια ανθρώπους, οπότε θα συνεχιστούν προσώρας τα τουρνουά νέων και ενηλίκων» ανέφερε ο ίδιος. 

Με πληροφορίες από Guardian 

Αθλητισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ