Πανηγυρική πρόκριση της Ελλάδας στους «8» του Eurobasket

Πανηγυρική πρόκριση της Ελλάδας στους «8» του Eurobasket Facebook Twitter
0

Πανηγυρική πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πήρε η Εθνική Ανδρών.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Κώστα Μίσσα με μία εξαιρετική εμφάνιση, επικράτησε 77-64 της Λιθουανίας στους «16» της διοργάνωσης και απέκλεισε τη φιναλίστ του προηγούμενου Eurobasket.

Με οδηγό τον Κώστα Σλούκα που πέτυχε 21 πόντους και άξιους συνοδοιπόρους τους Καλάθη, Μπουρούση και Παπανικολάου, η «γαλανόλευκη» συνεχίζει το ταξίδι της στην Κωνσταντινούπολη και την προσεχή Τετάρτη (13/9) θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Κροατία-Ρωσία (10/9), με φόντο την είσοδο της στα ημιτελικά.

Τα δεκάλεπτα: 17-25, 30-37, 48-61, 64-77.

Οι πόντοι

Λιθουανία: Καλνιέτις 11 (1/6 τρίπ., 7 ασ.), Γιουσκεβίτσιους, Ματσιούλις 5 (1/5 τρίπ.), Γκετσεβίτσιους, Βαλαντσιούνας 13 (15 ριμπ.), Μοτιεγιούνας 1, Μιλάκνις, Γκριγκόνις 7 (1), Γκουντάιτις, Ουλανόβας 7 (1).


Ελλάδα: Καλάθης 14 (2), Μπουρούσης 11 (1 τρίπ., 8 ριμπ.), Σλούκας 21 (5), Παππάς 3, Παπαγιάννης 4, Πρίντεζης 8 (1), Παπανικολάου 11 (1), Μάντζαρης, Παπαπέτρου, Μπόγρης, Αντετοκούνμπο 5 (1).

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι αθλητικές στιγμές που στιγμάτισαν το 2025

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ / Οι σημαντικότερες αθλητικές στιγμές του 2025

Από ιστορικές ελληνικές επιτυχίες και τελικούς που θα μνημονεύονται για δεκαετίες, μέχρι γεγονότα που πάγωσαν τον παγκόσμιο αθλητικό πλανήτη. Μια αναδρομή στα κορυφαία αθλητικά στιγμιότυπα που σημάδεψαν τη χρονιά που φεύγει.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ