Πανελλήνιο ρεκόρ από τον Χρήστου στην τελευταία ελληνική συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου

Πανελλήνιο ρεκόρ από τον Χρήστου στην τελευταία ελληνική συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου Facebook Twitter
0

Με ένα σπουδαίο πανελλήνιο ρεκόρ από τον Απόστολο Χρήστου, ολοκληρώθηκε η ελληνική παρουσία στο 18ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου στη Νότια Κορέα. 

Ο αθλητής του Ολυμπιακού, στην παρθενική του παρουσία σε τελικό, δεν κατάφερε να αποφύγει την 8η θέση των 50μ. ύπτιο, κατόρθωσε όμως να πετύχει χρόνο 24.75 και να καταρρίψει μετά από δέκα χρόνια το πανελλήνιο ρεκόρ του Άρη Γρηγοριάδη (24.77), το οποίο είχε σημειωθεί στην αντίστοιχη διοργάνωση της Ρώμης, την 1η Αυγούστου 2009.

Ήταν ένα ιδανικό τελείωμα στη διοργάνωση για τον 23χρονο κολυμβητή του Ολυμπιακού, που κυνηγούσε εδώ και καιρό να «σπάσει» ένα από τα δύο ρεκόρ του άλλοτε πρωταθλητή κόσμου και Ευρώπης (το άλλο στα 100 μ. αντέχει ακόμη).

Στις καλές στιγμές της ελληνικής αποστολής στη Νότια Κορέα περιλαμβάνονται η συμμετοχή της Άννας Ντουντουνάκη σε δύο ημιτελικούς και η επίτευξη από την ίδια του ορίου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και η πρόκριση της ομάδας 4Χ100μ. ελεύθερο ανδρών στο Τόκιο.

Από την άλλη, απογοήτευσε ο Ανδρέας Βαζαίος, που δεν κατάφερε να μπει ούτε στον ημιτελικό των 200μ. μικτή ατομική, ενώ κατώτερη του αναμενομένου ήταν και η παρουσία της Νόρας Δράκου.

Τα πάντα, όμως, επισκιάστηκαν από την τεράστια επιτυχία του Κριστιάν Γκολομέεβ, ο οποίος κατόρθωσε να γίνει ο δεύτερος Έλληνας κολυμβητής (μετά τον Άρη Γρηγοριάδη) που ανεβαίνει στο βάθρο ενός Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Ένα χρόνο μετά το πρώτο του μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση, το ασημένιο στο Ευρωπαϊκό της Γλασκόβης, ο αθλητής του Εθνικού ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου και στο πολύ δυσκολότερο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, χάνοντας μόνο από το μεγάλο αστέρι των αγώνων, τον Αμερικανό Κάλεμπ Ντρέσελ.

Το 21.45 του τελικού είναι ένα εκατοστό του δευτερολέπτου μακριά από το πανελλήνιο ρεκόρ, αλλά αυτό ελάχιστη σημασία έχει, αφού έτσι κι αλλιώς η πρωτιά ήταν... καπαρωμένη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM