Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Εθνική Κωφών Γυναικών στο μπάσκετ

Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Εθνική Κωφών Γυναικών στο μπάσκετ Facebook Twitter
0

Την κυριαρχία της την τελευταία τριετία στο παγκόσμιο μπάσκετ επιβεβαίωσε η Εθνική Κωφών Γυναικών κατακτώντας το παγκόσμιο πρωτάθλημα .

Τα κορίτσια της Αθηνάς Ζέρβα πανηγύρισαν τον τρίτο σερί τίτλο τους απέναντι στον ίδιο αντίπαλο, την Λιθουανία, την οποία νίκησαν με 51-42 στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Πολωνίας.

Το ξεκίνημα μπορεί να μην ήταν καλό για το ελληνικό συγκρότημα, που σιγά-σιγά ανέβασε στροφές κι από το δεύτερο 10λεπτο και μετά κυριάρχησε, φτάνοντας πολύ εύκολα στη νίκη. Να σημειωθεί ότι στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, η εθνική είχε γνωρίσει βαριά ήττα από τις Λιθουανές. 

Πριν από τρία χρόνια το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είχε πάρει την πρωτιά στο Eurobasket της Θεσσαλονίκης, το 2017 πήρε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σαμψούντας και το 2019 συνέχισε την κυριαρχία της στο παρκέ κατακτώντας τον παγκόσμιο τίτλο επί πολωνικού εδάφους, ούσα η κορυφαία ομάδα μιας διοργάνωσης με πολύ ταλέντο και εξαιρετικές παίκτριες.

Τα 10λεπτα: 9-9, 20-15, 34-25, 51-42.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ