Απεργία την Πρωτομαγιά

Οπαδοί Ίντερ προς Λουκάκου: «Οι κραυγές μαϊμούς δεν είναι ρατσισμός στην Ιταλία!»

Οπαδοί Ίντερ προς Λουκάκου: «Οι κραυγές μαϊμούς δεν είναι ρατσισμός στην Ιταλία!» Facebook Twitter
2

«Κατανοούμε την ενόχλησή σου αλλά θα πρέπει να συνηθίσεις τέτοιες συμπεριφορές» (!) γράφουν στον σούπερ σταρ της ομάδας τους σε μακροσκελή ανάρτησή τους στο Facebook, οι τιφόζι της Ίντερ μετά την αντίδραση του ίδιου για τις ρατσιστικές αποδοκιμασίες εναντίον του στη Σαρδηνία

'Εντονες ήταν οι αντιδράσεις από διάφορους φορείς αλλά και από τον ίδιο τον Ρομέλου Λουκάκου μετά τον κυριακάτικο αγώνα της Κάλιαρι με την Ίντερ στη Σαρδηνία, όταν οι οπαδοί των γηπεδούχων έκαναν τις γνωστές εδώ και χρόνια ρατσιστικές κραυγές μαϊμούδων στον Βέλγο διεθνή την ώρα που ήταν έτοιμος να εκτελέσει το πέναλτι της νίκης για τους «νερατζούρι».

Αμέσως σχεδόν μετά το παιχνίδι, ο Λουκάκου εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του με ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Instagram, στην οποία κατέληγε ως εξής:

«...Οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης (Instagram, Twitter, Facebook...) θα πρέπει να εργαστούν αποτελεσματικότερα και σε συνεργασία με τους ποδοσφαιρικούς συλλόγους... Δεν περνάει μέρα που να μη βλέπεις τουλάχιστον ένα ρατσιστικό σχόλιο κάτω από κάποια ανάρτηση ατόμου διαφορετικού χρώματος...Το λέμε για χρόνια και ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα... Κυρίες και κύριοι, είναι 2019 και αντί να πηγαίνουμε μπροστά κάνουμε βήματα προς τα πίσω και νομίζω ότι παραμένει επιτακτικό να είμαστε ενωμένοι ως παίκτες και να κάνουμε μία έντονη δήλωση πάνω σε αυτό το θέμα, για να διατηρήσουμε αυτό το άθλημα καθαρό και να διασκεδαστικό για όλους».

Το εκπληκτικό είναι ότι οι μόνοι που βρέθηκαν να δικαιολογήσουν τους «σεσημασμένους» για τέτοιες συμπεριφορές οπαδούς της Κάλιαρι, ήταν οι φανατικοί οπαδοί (Curva Nord) της ίδιας του της ομάδας, οι οποίοι με χθεσινή μακροσκελή ανάρτησή τους στο Facebook, τον καλούν να δείξει κατανόηση και να εστιάσει αλλού – εκτός συμπεριφοράς οπαδών – για την αναζήτηση ρατσιστικών κινήτρων:

«...Είμαστε μια πολυεθνική οργάνωση οπαδών και ανέκαθεν έχουμε καλωσορίσει παίκτες από όλον τον κόσμο. Έχουμε όμως κι εμείς χρησιμοποιήσει αυτόν τον 'τρόπο' απέναντι σε παίκτες αντίπαλων ομάδων στο παρελθόν και πιθανότατα θα το κάνουμε και στο μέλλον. Δεν είμαστε ρατσιστές ούτε και οι οπαδοί της Κάλιαρι είναι...

«Πίστεψε μας, είμαστε πολύ ευαίσθητοι σε τέτοια θέματαΟ αληθινός ρατσισμός είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία όπως γνωρίζουν καλά όλοι οι Ιταλοί ποδοσφαιρόφιλοι...Όταν εσύ δηλώνεις ότι είναι επιτακτικός ο αγώνας κατά του ρατσισμού στα ιταλικά γήπεδα, απλά βοηθάς στην καταπίεση που δέχονται όλοι οι οπαδοί του ποδοσφαίρου και συμβάλλεις στην δημιουργία ενός προβλήματος που δεν υφίσταται εδώ όπως υφίσταται σε άλλες χώρες...»

«Σε παρακαλούμε να μας βοηθήσεις να ξεκαθαρίσουμε τι συνιστά πραγματικό ρατσισμό και ο αγώνας γι' αυτό πρέπει να ξεκινήσει στα σχολεία όχι στα γήπεδα. Οι οπαδοί είναι απλά οπαδοί και συμπεριφέρονται με διαφορετικό τρόπο μέσα στο γήπεδο...»

«Μπορούμε να σου εγγυηθούμε ότι αυτό που λένε ή κάνουν σε κάποιον αντίπαλο παίχτη διαφορετικής φυλής δεν θα το έλεγαν στην αληθινή ζωή. Οι Ιταλοί οπαδοί δεν είναι τέλειοι και κατανοούμε την δυσαρέσκειά σου με τέτοιες εκφράσεις αλλά το κίνητρό τους οπωσδήποτε δεν ήταν ρατσιστικό...».

Αθλητισμός
2

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ

σχόλια

2 σχόλια
Όσο εξοργιστικό και να είναι το να διεκδικούν το δικαίωμά τους να εκδηλώνονται ρατσιστικά στο γήπεδο κατά τη διάρκεια του αγώνα, είναι ειλικρινές!! Δεν μπορείς να τους κατηγορήσεις αν μη τι άλλο, πως δεν έχουν το γνώθι σ’ αυτόν.Στην πραγματικότητα διεκδικούν δίχως ντροπή το δικαίωμά τους να εκτονώνονται δημοσίως μέσα σε σαφή πλαίσια (από την κερκίδα, κατά τη διάρκεια των αγώνα).Ο Lukaku καλείται να αντιληφθεί πως μέσα στο γήπεδο αποτελεί την αφορμή ώστε κάποιοι οπαδοί (ασχέτου ομάδας) να εκτονωθούν με τρόπους μη αποδεκτούς από την κοινωνία εκτός γηπέδου. Αυτός είναι ένας από τους πολλούς λόγους ύπαρξης κάθε αθλητικού θεάματος.Δεν του λένε «μην μας παίρνεις στα σοβαρά», του λένε «μη μας καταπιέζεις με τις υπερβολικές ευαισθησίες σου, μην το παίρνεις προσωπικά, δεν κινδυνεύεις, είμαστε καλά παιδιά, καλύτερα από ό,τι θα βρεις αλλού, κάνε πως δεν καταλαβαίνεις, άλλωστε σε πληρώνουμε κι ένας λόγος είναι για να έχουμε άλλοθι όταν είμαστε απαράδεκτοι στη συμπεριφορά μας απέναντι στους ποδοσφαιριστές των άλλων ομάδων».Χωρίς καμιά ντροπή!!
Τελικά τίποτα δεν είναι ρατσιστικό σχόλιο μέχρι να το πούνε σε εμάς τους ίδιους... " Ό,τι να'ναι για να υπερασπιστούμε τη μαλάκυνση εγκεφάλου που κουβαλάμε, θα πούμε ακόμα ότι είμαστε και διχασμένες προσωπικότητες για να μπορούμε να φερόμαστε απάνθρωπα και ποταπά όποτε γουστάρουμε στο γήπεδο", μπορεί να ερμηνευτεί κι έτσι... Πάντως ο Λουκάκου μίλησε πολύ ωραία.