Ολυμπιακοί αγώνες: Κρούσμα κορωνοϊού σε ομάδα της Ουγκάντας, μόλις έφτασε στο Τόκιο

Ολυμπιακοί αγώνες: Κρούσμα κορωνοϊού σε ομάδα της Ουγκάντας, μόλις έφτασε στο Τόκιο Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Μέλος της Ολυμπιακής ομάδας της Ουγκάντας βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό, το πρώτο κρούσμα σε αποστολή που φτάνει στο Τόκιο για το μεγάλο αθλητικό ραντεβού που αρχίζει στις 23 Ιουλίου. 

Η Ουγκάντα είναι αντιμέτωπη με αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και την Παρασκευή επιβλήθηκαν νέα μέτρα περιορισμού. Η 9μελής ομάδα της χώρας που έφτασε στο Τόκιο είναι πλήρως εμβολιασμένη, σύμφωνα με πληροφορίες. 

Επίσης, τα μέλη της- πυγμάχοι, προπονητές και αξιωματούχοι- είχαν κάνει τεστ κορωνοϊού πριν από την αναχώρηση για την Ιαπωνία και το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό. 

Όμως, ένας από αυτούς βρέθηκε θετικός κατά την άφιξη στο αεροδρόμιο του Τόκιο, το Σάββατο. Έτσι, μπήκε σε καραντίνα σε κυβερνητική εγκατάσταση, σύμφωνα με αξιωματούχους που επικαλούνται τα τοπικά ΜΜΕ. Η υπόλοιπη ομάδα έφυγε για την Οσάκα, όπου θα κάνει προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς αγώνες. 

Η ομάδα της Ουγκάντας ήταν η δεύτερη που έφτασε στην Ιαπωνία για τους Ολυμπιακούς αγώνες. Η ομάδα σόφτμπολ της Αυστραλίας έκανε την αρχή φτάνοντας στη χώρα την 1η Ιουνίου. 

Ήδη έχει ανακοινωθεί ότι δεν θα επιτραπεί σε ξένους φιλάθλους να παρακολουθήσουν τους Ολυμπιακούς αγώνες από κοντά. Αύριο, Δευτέρα, αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση για το αν θα επιτραπεί στους κατοίκους της Ιαπωνίας να βρεθούν στις κερκίδες των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων. 

Ο τελευταίος ημερήσιος απολογισμός του κορωνοϊού στο Τόκιο είναι 376 νέα κρούσματα και ένας θάνατος. Μέχρι στιγμής, μόνο το 16% των πολιτών στην Ιαπωνία έχουν κάνει μία δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με το Reuters. 

Με πληροφορίες από BBC

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ