Ολυμπιακοί αγώνες: Η Ρόχας κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ του τριπλούν, που «άντεχε» 26 χρόνια (Βίντεο)

Ολυμπιακοί αγώνες: Η Ρόχας κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ του τριπλούν, που «άντεχε» 36 χρόνια (Βίντεο) Facebook Twitter
0

Η Γιούλιμαρ Ρόχας κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ του τριπλούν, που «άντεχε» 26 χρόνια, στην πορεία της προς το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο

Η άλτρια από τη Βενεζουέλα προσγειώθηκε στα 15,67 μ., για να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ που είχε πετύχει με 15,50 μ. η Ουκρανή Ινέσα Κράβετς, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 1995 στο Γκέτεμποργκ. 

Το παγκόσμιο ρεκόρ της Ρόχας κάθε άλλο παρά έκπληξη αποτέλεσε. Όχι μόνο γιατί η δύο φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια και «αργυρή» Ολυμπιονίκης του 2016 είχε ήδη φτάσει στα 15,43 μ. τον Μάιο, δείχνοντας τι είναι ικανή να κάνει. 

Στην πρώτη της προσπάθεια στον τελικό των Ολυμπιακών αγώνων η Ρόχας προσγειώθηκε στα 15,41 μ., «σφραγίζοντας» ουσιαστικά το χρυσό μετάλλιο, αφού καμία άλλη άλτρια δεν μπορούσε να πλησιάσει αυτή την επίδοση. 

Όταν έφτασε η ώρα της έκτης και τελευταίας προσπάθειάς της, τη στιγμή που πλέον είχε επιβεβαιωθεί και επίσημα ότι είναι η «χρυσή» Ολυμπιονίκης, η Ρόχας έβαλε και το… κερασάκι στην τούρτα. Προσγειώθηκε στα 15,67 μ. για να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ, κάτι που κατάλαβε αμέσως και άρχισε να πανηγυρίζει. 

Το αργυρό μετάλλιο στο τριπλούν πήρε η Πατρίσια Μάμονα από την Πορτογαλία, με άλμα στα 15,01 μ., ενώ το χάλκινο κέρδισε η Ισπανίδα Άνα Πελετέιρο, η οποία προσγειώθηκε στα 14,87 μέτρα. 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ