Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Μάσκες και ανησυχία για τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού μεταξύ των αθλητών

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Μάσκες και ανησυχία για τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού μεταξύ των αθλητών Facebook Twitter
Φωτ. Getty Images
0

Μόλις λίγες μέρες μετά την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού έκαναν την εμφάνισή τους ανάμεσα στους αθλητές. Έτσι, το βράδυ της Τρίτης αρκετοί αθλητές και προπονητές της κολύμβησης εμφανίστηκαν με μάσκες στην Paris La Défense Arena - στην περιοχή Ναντέρ του Παρισιού - όπου διεξάγονται οι αγώνες κολύμβησης και υδατοσφαίρισης.

Σύμφωνα με τους κανόνες των Αγώνων δεν είναι υποχρεωτική η αποχώρηση, αν κάποιος αθλητής ή άλλο μέλος του προσωπικού μιας αντιπροσωπείας νοσήσει με κορωνοϊό και εναπόκειται στην διακριτική ευχέρεια της κάθε χώρας πώς θα χειριστεί το θέμα. Το απόγευμα της Κυριακής ο Βρετανός Άνταμ Πίτι διαγνώστηκε με κορωνοϊό λίγες ώρες μετά το ασημένιο μετάλλιο στα 100μ πρόσθιο. Ο Πίτι ελπίζει να αναρρώσει για τον επόμενο αγώνα του στη μικτή σκυταλοδρομία ανδρών μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Όμως, η covid - 19 επεκτάθηκε και πέρα από την αποστολή της Βρετανίας. Η Λάνι Πάλιστερ από την Αυστραλία αποχώρησε από τα 1.500 μέτρα ελεύθερο γυναικών μετά από θετικό τεστ covid. Η Πάλιστερ θέλει να συνέλθει το γρηγορότερο για να συμμετάσχει με την ομάδα της Αυστραλίας στη σκυταλοδρομία 4Χ200 μέτρων ελεύθερο την Πέμπτη, στην οποία η ομάδα της Αυστραλίας θεωρείται φαβορί.

Πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων πέντε αθλήτριες της υδατοσφαίρισης από την Αυστραλία διαγνώστηκαν θετικές στον κορωνοϊό. Όμως, καθώς δεν υπάρχει διεθνής κανονισμός που να απαγορεύει την συμμετοχή των αθλητών με covid στους Αγώνες, οι προπονήσεις της ομάδας συνεχίστηκαν κανονικά.

Επίσης, όπως αποκάλυψε η αμερικανική ιστοσελίδα για την κολύμβηση swimswam.com, οι αθλητές των ΗΠΑ Ντέιβιντ Τζόνστον και Λουκ Γουίτλοκ έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό. Σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στην swimswam.com, οι δύο αθλητές έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχείο ενώ οι προπονητές παρακολουθούν στενά τους αθλητές που έμεναν μαζί τους στα διαμερίσματα του Ολυμπιακού Χωριού.

Εκπρόσωπος της αμερικανικής αποστολής δήλωσε πως οι μάσκες και τα τεστ δεν είναι υποχρεωτικά για τους Αμερικανούς αθλητές της κολύμβησης. «Δεν μοιραζόμαστε πληροφορίες για την υγεία των αθλητών με το κοινό. Δεν έχουμε υποχρεωτικούς κανόνες για μάσκες και τεστ. Ενθαρρύνουμε τους αθλητές μας να κάνουν οτιδήποτε τους κάνει να νιώθουν άνετα και να συνεργάζονται με την ομάδα των γιατρών», δήλωσε ο Τζέικ Γκρόσερ, διευθυντής επικοινωνίας του οργανισμού USA Swimming.

Το τελευταίο κρούσμα κορωνοϊού στο Ολυμπιακό Χωριό είναι ο πρωταθλητής της κολύμβησης Βλαντ Στάνκου από τη Ρουμανία. Ο αθλητής αναμένεται να μην μπορέσει να αγωνιστεί στα 1.500 ελεύθερο ανδρών αυτή την εβδομάδα ενώ οι προπονητές από τη Ρουμανία εμφανίστηκαν πριν την προπόνηση το βράδυ της Τρίτης με μάσκες στην Paris La Défense Arena.

Με πληροφορίες από Guardian

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο viral σκοπευτής των Ολυμπιακών ξανά στην κορυφή – Τρία χρυσά για την Τουρκία στο Ευρωπαϊκό 2025

Αθλητισμός / Ο viral σκοπευτής των Ολυμπιακών ξανά στην κορυφή – Τρία χρυσά για την Τουρκία στο Ευρωπαϊκό 2025

Αυτή τη φορά, οδήγησε την εθνική ομάδα της Τουρκίας σε σαρωτική επικράτηση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αεροβόλων Όπλων, που φιλοξενήθηκε στην Κωνσταντινούπολη
LIFO NEWSROOM
Aurelien Fontenoy: Ο Γάλλος ποδηλάτης που «κατέκτησε» τον Πύργο του Άιφελ

Αθλητισμός / Aurelien Fontenoy: Ο Γάλλος ποδηλάτης που «κατέκτησε» τον Πύργο του Άιφελ

Ο ποδηλάτης Aurelien Fontenoy κατέρριψε κάθε ρεκόρ ανεβαίνοντας τον Πύργο του Άιφελ με ποδήλατο σε μόλις 12 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα, χωρίς να ακουμπήσει το έδαφος. Ένα εντυπωσιακό κατόρθωμα στο πλαίσιο του πρότζεκτ “The Climb”, που έχει κατακτήσει το διαδίκτυο
LIFO NEWSROOM
When Nobody’s Watching: Πριν κλωτσήσουν τη μπάλα, πρέπει να νικήσουν την προκατάληψη

Οθόνες / When Nobody’s Watching: Πριν κλωτσήσουν τη μπάλα, πρέπει να νικήσουν την προκατάληψη

Η Ελλάδα κάνει τα πρώτα της σοβαρά βήματα για να σταθεί ισότιμα στο ευρωπαϊκό γήπεδο του γυναικείου ποδοσφαίρου - Το νέο ντοκιμαντέρ του ΠΣΑΠΠ, “When Nobody’s Watching”, ρίχνει φως στις ζωές των αθλητριών που παλεύουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Παναθηναϊκός - Γκόου Αχέντ Ιγκλς: Οι Ολλανδοί κέρδισαν εκτός έδρας μετά από 56 χρόνια

Αθλητισμός / Παναθηναϊκός - Γκόου Αχέντ Ιγκλς: Οι Ολλανδοί κέρδισαν εκτός έδρας μετά από 56 χρόνια

Η Γκόου Αχέντ Ιγκλς μέχρι χτες είχε κερδίσει εκτός έδρας μόνο τέσσερις φορές για το Κύπελλο Ιντερτότο - Τελευταία εκτός έδρας νίκη στις 2 Αυγούστου του 1969 εναντίον της Λουγκάνο
LIFO NEWSROOM
ΛΕΣΤΕΡ ΑΓΓΛΙΑ CHAMPIONSHIP

Αθλητισμός / Από το θαύμα του 2016 στην οικονομική κρίση – Πώς έφτασε η Λέστερ σε δικαστική διαμάχη για 200 εκατ. λίρες

Η Λέστερ Σίτι κατηγορείται για παραβίαση οικονομικών κανονισμών και κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών στην Championship - Τι έφερε την κρίση, ο ρόλος του Σιφουέντες και πώς η απόφαση θα κρίνει το μέλλον του συλλόγου
LIFO NEWSROOM