Ο Τσιτσιπάς πάλεψε αλλά έχασε από τον Τζόκοβιτς στον τελικό του Mutua Madrid Open

Ο Τσιτσιπάς πάλεψε αλλά έχασε από τον Τζόκοβιτς στον τελικό του Mutua Madrid Open Facebook Twitter
0

Τη δεύτερη θέση κατέκτησε στο Open της Μαδρίτης ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που έχασε απόψε στον τελικό του Mutua Madrid Open από τον Νόβακ Τζόκοβιτς με 2-0 σετ (6-3 και 6-4). 

Έχοντας κάνει μία ονειρική εμφάνιση χθες, αποκλείοντας την «νέμεσή του» Ράφαελ Ναδάλ στα ημιτελικά (Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης), ο Τσιτσιπάς έχασε σήμερα από τον κορυφαίο τενίστα του κόσμου, τον 31χρονο Νόβακ Τζόκοβιτς που κατέκτησε τον 33ο τίτλο του στα Masters. Ο κατά 10 χρόνια νεότερος Τσιτσιπάς, διεκδικούσε μόλις τον πρώτο τίτλο της καριέρας του στα Masters. 

 

Ο Σέρβος κατάφερε να κάνει break στον Τσιτσιπά (μόλις στο δεύτερο game) και να προηγηθεί με 3-0. Στη συνέχεια, ο Τσιτσιπάς κράτησε μεν το σερβίς του, αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει τον Τζόκοβιτς στο δικό του και έτσι ο Σέρβος έκανε εύκολα το 1-0 με 6-3.

Στο δεύτερο σετ ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του μέχρι και το 9ο game, όταν ο Τζόκοβιτς κατάφερε να του κάνει το break και στη συνέχεια να πάρει το σετ με 6-4, μαζί με τη νίκη. Το πρωί της Δευτέρας ο Τσιτσιπάς θα ανέβει στο Νο 7 της παγκόσμιας κατάταξης, την ψηλότερη θέση που έχει βρεθεί ποτέ στην καριέρα του. 

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM