Η στιγμή που ο Τσιτσιπάς κερδίζει τον Ναδάλ και περνά στον τελικό

Η στιγμή που ο Τσιτσιπάς κερδίζει τον Ναδάλ και περνά στον τελικό Facebook Twitter
EPA
0

Τον γύρο του κόσμου κάνουν τα πλάνα από τον χθεσινό θρίαμβο του Στέφανου Τσιτσιπά, που νίκησε στο χώμα του Caja Magica τον Ράφαελ Ναδάλ, περνώντας στον τελικό του Open της Μαδρίτης. 

Ο 21χρονος Έλληνας έπαιξε με πυγμή απέναντι στο Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης και κατάφερε να πάρει την άτυπη «ρεβάνς» για την ήττα του στο Αυστραλιανό Open από τον Ναδάλ τον περασμένο Ιανουάριο. Είναι η πρώτη φορά που ο Στέφανος Τσιτσιπάς, Νο9 στον κόσμο, κερδίζει τον κορυφαίο 32χρονο τενίστα, αφού στις προηγούμενες τρεις αναμετρήσεις τους ο Ισπανός πάντα κατάφερνε να πάρει την νίκη - όχι όμως χθες. 

Η στιγμή της νίκης

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπήκε δυναμικά και κέρδισε το πρώτο σετ με 6-4. Ο Ναδάλ επανήλθε στο δεύτερο σετ και ισοφάρισε, με 2-6. Ξεκινώντας το τρίτο σετ όμως, ο Έλληνας τενίστας (Νο9 στον κόσμο) έδειξε αμέσως πως είχε το πάνω χέρι και έφτασε να προηγείται με 5-2. Ο Ναδάλ πήρε πίσω ένα μπρέικ και ανάκαμψε κάνοντας το 5-3. Ο Ναδάλ αποδείχτηκε «τέρας ψυχραιμίας» αλλά ο Στέφανος Τσιτσιπάς συνέχιζε να πιέζει και ύστερα από τέσσερα ματς πόιντ υπέρ του, ο Έλληνας πρωταθλητής σημείωσε αυτή την ιστορική νίκη για την καριέρα του με 2-1 σετ (6-4,2-6,6-3).

Αμέσως μετά τον νικητήριο πόντο, οι θεατές που είχαν γεμίσει τις εξέδρες, σηκώθηκαν όρθιοι και αποθέωσαν τον Έλληνα πρωταθλητή, αλλά και τον Ράφαελ Ναδάλ που ευχαρίστησε το κοινό του. «Σε όλη μου τη ζωή, υποδέχομαι τις νίκες μου φυσικά, με μία κανονικότητα. Το ίδιο κάνω και με τις ήττες μου», δήλωσε αργότερα ο Ισπανός. 

Απόψε ο Τσιτσιπάς θα διεκδικήσει τον πρώτο του τίτλο ATP Masters 1000 απέναντι στο Νο1 του κόσμου, τον 31χρονο Σέρβο Νόβακ Τζόκοβιτς. 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM