Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μπορεί να αποκλειστεί και από το Ρολάν Γκαρός

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς με ρακέτα στο χέρι Facebook Twitter
ΕPA
0

Λίγες ώρες μετά το τέλος του σίριαλ με τον Νόβακ Τζόκοβιτς στην Αυστραλία, διεθνή ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ο Σέρβος τενίστας ενδέχεται να αποκλειστεί και από το Ρολάν Γκαρός.

Όπως μεταδίδει το AFP, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες ο Τζόκοβιτς θα μπορούσε να αποκλειστεί από το Γαλλικό Όπεν, καθώς το υπουργείο Αθλητισμού δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι αθλητές θα πρέπει να εμβολιαστούν για να παίξουν στη Γαλλία.

Το υπουργείο αναφέρει ότι το νέο πάσο εμβολίου, που εγκρίθηκε από το γαλλικό κοινοβούλιο την Κυριακή, «ισχύει για όλους, για τους εθελοντές και για τους αθλητές, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που προέρχονται από το εξωτερικό, μέχρι νεωτέρας».

Ο ανεμβολίαστος Τζόκοβιτς απελάθηκε από την Αυστραλία την Κυριακή πριν από το Australian Open -- το πρώτο τουρνουά Grand Slam της χρονιάς, καθώς έχασε τη δικαστική μάχη για την βίζα.

Σημαντικές διοργανώσεις όπως το Ρολάν Γκαρός επέτρεπαν στο παρελθόν σε μη εμβολιασμένους αθλητές να αγωνιστούν, ωστόσο, πλέον αυτό δεν ισχύει.

«Το πιστοποιητικό εμβολιασμού υπερψηφίστηκε. Μόλις τεθεί σε εφαρμογή ο νόμος, θα γίνει υποχρεωτικό για την είσοδο σε δημόσια κτίρια όπου ήδη ζητείται πιστοποιητικό (στάδια, θέατρα) για όλους τους θεατές, τους συμμετέχοντες, Γάλλους ή αλλοδαπούς επαγγελματίες. Ευχαριστώ το αθλητικό κίνημα για τη δουλειά στο να πειστούν οι τελευταίοι, λίγοι ανεμβολίαστοι. Θα εργαστούμε μαζί για να γίνουμε πρέσβεις αυτών των μέτρων σε διεθνές επίπεδο», έγραψε στο twitter η υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας, Ροξάνα Μαρατσινεάνου.

Όπως όλα δείχνουν, ο εμβολιασμός είναι μονόδρομος για τον Τζόκοβιτς, καθώς εάν δεν το κάνει, οι ελπίδες του να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Γαλλικό Όπεν και πιθανώς να κερδίσει το 21ο στέμμα Grand Slam, διαλύονται.
 

Με πληροφορίες AFP

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η ΔΟΕ επιτρέπει σε καταδικασμένο βιαστή να αγωνιστεί

Αθλητισμός / Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η ΔΟΕ επιτρέπει σε καταδικασμένο βιαστή να αγωνιστεί

Ο Στίβεν Φαν ντε Φέλντε, που συμπεριλήφθηκε τον περασμένο μήνα στην ολλανδική ομάδα για το Παρίσι, είχε καταδικαστεί το 2016 σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης στη Βρετανία για τον βιασμό ενός 12χρονου κοριτσιού
LIFO NEWSROOM
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Μπέρδεψαν την Νότια Κορέα με τη Βόρεια Κορέα στην παρουσίαση

Αθλητισμός / Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Μπέρδεψαν την Νότια Κορέα με τη Βόρεια Κορέα στην παρουσίαση

Την ώρα που οι αθλητές της Νότιας Κορέας έπλεαν με το πλοιάριό τους στον Σηκουάνα τους παρουσίασαν ως «Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας», δηλαδή το επίσημο όνομα της Βόρειας Κορέας
LIFO NEWSROOM
Ολυμπιακοί Αγώνες: Η στιγμή της εισόδου των Αντετοκούνμπο – Ντρισμπιώτη και της ελληνικής αποστολής στον Σικουάνα

Αθλητισμός / Ολυμπιακοί Αγώνες: Η στιγμή της εισόδου των Αντετοκούνμπο – Ντρισμπιώτη και της ελληνικής αποστολής στον Σηκουάνα

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, μαζί με την υπόλοιπη ελληνική αποστολή, πρωταγωνίστησαν στην αρχή της τελετής έναρξης
LIFO NEWSROOM