Ο Μίλτος Τεντόγλου εξηγεί τι έγινε με τον γραμματέα του ΣΕΓΑΣ

Ο Μίλτος Τεντόγλου εξηγεί τι έγινε με τον γραμματέα του ΣΕΓΑΣ Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Για την αμήχανη στιγμή στη Βουδαπέστη με τον γραμματέα του ΣΕΓΑΣ έδωσε διευκρινίσεις ο Μίλτος Τεντόγλου, σε βίντεο που ανάρτησε η ομοσπονδία στίβου.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής και ο προπονητής του Γιώργος Πομάσκι, μαζί με τον γραμματέα του ΣΕΓΑΣ, Παναγιώτη Δημάκο-  ο οποίος έσπευσε να χαιρετήσει πρώτος τον Μίλτο Τεντόγλου στο ξενοδοχείο στη Βουδαπέστη, αλλά ο εκείνος επέλεξε να αποφύγει- έδωσαν διευκρινίσεις για το περιστατικό.

«Αυτό το θέμα που έχει δημιουργηθεί δεν έχει καμία βάση και θέλω να σας το εξηγήσουμε», λέει ο Γιώργος Πομάσκι και δίνει τον λόγο στον Μίλτο Τεντόγλου.
 

«Αυτό που έγινε χθες που δεν χαιρέτησα τον κ. Δημάκο, ο οποίος είναι φίλος μου, και τον ξέρω πολλά χρόνια είναι γιατί είχα να δω τον παππού μου πάνω από δύο χρόνια, ψέματα ένα χρόνο. Ο παππούς μου έχει πρόβλημα υγείας πολύ σοβαρό και ταξίδεψε μέχρι εδώ και ήθελα να του δώσω τη χαρά να τον χαιρετήσω πρώτο και αυτό έκανα.» λέει ο Μίλτος Τεντόγλου για να τον διακόψει ο Παναγιώτης  Δημάκος και να προσθέσει «Μα το λες και στο βίντεο».

Στη συνέχεια ο Μίλτος Τεντόγλου συμφωνεί «Το λέω και στο βίντεο» και διευκρινίζει πως «Το έκανα για τον παππού μου και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ο ΣΕΓΑΣ με στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Είναι πολύ κοντά μας με τους αθλητές και μας βοηθάει συνεχώς», εξήγησε ο Μίλτο Τεντόγλου.

Τοι συνέβη με τον Μίλτο Τεντόγλου

Μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης και συγκεκριμένα, λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, ο Μίλτος Τεντόγλου και ο προπονητής του, Γιώργος Πομάσκι, επέστρεψαν στο ξενοδοχείο όπου έχει καταλύσει η ελληνική αποστολή στη Βουδαπέστη. Εκεί, του επιφύλαξαν αποθεωτική υποδοχή, αλλά υπήρξε και μια αμήχανη στιγμή.

Την ώρα που ο Μίλτος Τεντόγλου έφτασε έξω από το ξενοδοχείο, υπό χειροκροτήματα, ο πρώτος που έσπευσε να τον χαιρετήσει ήταν ο Παναγιώτης Δημάκος, ο οποίος είναι ο Α’ ειδικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ. Ωστόσο, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του μήκους έκανε έναν ελιγμό και τον απέφυγε

Όπως αποκάλυψε αργότερα ο ίδιος ο Μίλτος Τεντόγλου, ήθελε να δεχθεί πρώτα τα συγχαρητήρια της οικογένειάς του, που είχε ταξιδέψει από τα Γρεβενά. Οι γονείς του, η αδελφή του, οι παππούδες του, μαζί με άλλους συγγενείς, έζησαν από κοντά τον θρίαμβο του Μίλτου Τεντόγλου. 

Σέγας για το περιστατικό με τον Μίλτο Τεντόγλου

Παρότι εξ' αρχής ήταν εμφανές ότι η πρόθεση του Μίλτου Τεντόγλου, ήταν να χαιρετίσει πρώτα την οικογένιά του, ωστόσο για κάποιο λόγο, στον ΣΕΓΑΣ επιμένουν να δίνουν διευκρινίσεις για αυτή την αυθόρμητη κίνησή. Έτσι, αναρτήθηκε σχετικό κείμενο στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας, το οποίο μάλιστα συνοδευόταν από μια φωτογραφία του εν λόγω στελέχους της διοίκησης με τον πρωταθλητή. 

«Τον αθλητή υποδέχθηκαν χθες στο ξενοδοχείο της ομάδας τα μέλη της οικογένειας του και φυσικά της ελληνικής αποστολής. Ο πρωταθλητής μας, σε μια ανθρώπινη στιγμή, έσπευσε να φιλήσει και να αγκαλιάσει πρώτο τον παππού του, που καρτερικά τον περίμενε μετά τις 12 το βράδυ. Ο Τεντόγλου αφού πνίγηκε στις αγκαλιές της οικογένειας του, δέχθηκε τα συγχαρητήρια των μελών της αποστολής, του αρχηγού Παναγιώτη Δημάκου και γιόρτασε μαζί τους την μεγάλη επιτυχία», αναφέρει το κείμενο στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ. 

Πέρα από την παραπάνω διευκρίνηση, που κρίθηκε απαραίτητη για λόγους που γνωρίζουν στον ΣΕΓΑΣ, το κείμενο συνοδευόταν και με μία κοινή δήλωση του Γιώργου Πομάσκι και του Μίλτου Τεντόγλου, στην οποία ανέφεραν: «Ο ΣΕΓΑΣ με την πρόεδρό του Σοφία Σακοράφα, με τον Παναγιώτη Δημάκο που είναι εδώ αρχηγός αποστολής και όλα τα μέλη του συμβουλίου έχουν καταφέρει να φέρουν σταθερότητα στην ομοσπονδία. Είναι δίπλα μας και με τη στήριξή τους πετυχαίνουμε τους στόχους μας. Η χαρά μας χθες το βράδυ ήταν μεγάλη και την μοιραστήκαμε με όλους όσοι ήταν στο ξενοδοχείο». 

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ