Μίλτος Τεντόγλου: «Το τελευταίο άλμα ήταν για 8,70μ - Γι' αυτό θύμωσα»

Μίλτος Τεντόγλου: «Το τελευταίο άλμα ήταν για 8,70μ - Γι' αυτό θύμωσα» Facebook Twitter
φωτ.: Getty Images
0

«Είχα υποσχεθεί ότι πέρυσι που έχασα θα τα κατάφερνα», είπε ο παγκόσμιος πρωταθλητής Μίλτος Τεντόγλου, μετά το χρυσό που κατέκτησε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου στη Βουδαπέστη.

Κέρδισε στην τελευταία προσπάθεια με άλμα στα 8,52μ αλλά ακόμα και με το χρυσό μετάλλιο στο στήθος ο Μίλτος Τεντόγλου ξέρει ότι είναι καλύτερος από αυτό. Έτσι εξηγεί και ο ίδιος την αντίδρασή του.

«Πέρυσι δεν ήμουν καλά. Ήμουν σε κακή μέρα. Σήμερα δεν είχα δικαιολογία. Ήταν δύσκολη μάχη και προσπάθησα να κάνω το καλύτερο» είπε στις πρώτες του δηλώσεις από τη μεικτή ζώνη στην ΕΡΤ.

Ερωτώμενος για τον αγώνα o Mίλτς Τεντόγλου είπε ότι «δεν ήμουν άνετος. Μετά το 3ο άλμα άρχισα να νιώθω τα πόδια μου σαν να παθαίνω κράμπες», όπως είπε. «Αφού δεν πόνεσα στα προηγούμενα άλματα, μπήκα στο τελευταίο άλμα για να το κάνω».

»Ο στόχος ήταν να μπω να κάνω 8,50μ στο πρώτο και μετά μεγαλύτερα άλματα, αλλά δεν με άφησε. Το τελευταίο άλμα ήταν για 8,70μ αλλά άφησα τα πόδια μου στην άμμο. Γι' αυτό θύμωσα. Είναι ένα λάθος που θα το θυμάμαι για πάντα» είπε παγκόσμιος πρωταθλητής Μίλτος Τεντόγλου.

«Είμαι ευχαριστημένος που κέρδισα αλλά θα μπορούσα να κάνω ρεκόρ» είπε. «Ήθελα κάτι καλύτερο, για να πω την αλήθεια γιατί ήμουν σε εξαιρετική κατάσταση», σημείωσε ο Μίλτος Τεντόγλου ευχαριστώντας όλους του Έλληνες. «Όλη η κερκίδα ήταν Έλληνες και φωνάζαν και με χειροκροτούσαν και με βοήθησε πού αυτό» είπε προσθέτοντας ότι αισθάνθηκε όλους τους Έλληνες να τον στηρίζουν.

«Τώρα πλέον υπερασπίζομαι τους τίτλους μου, μπορώ να χαλαρώσω λίγο σε κάποιους αγώνες. Ο στόχος μου ήταν να τα κερδίσω όλα. Στόχος είναι οι Ολυμπιακοί τώρα» είπε μεταξύ άλλων.

Tο άλμα του Μίλτου Τεντόγλου για το Χρυσό

  

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ