Τα πριμ των παγκόσμιων πρωταθλητών της Βουδαπέστης- Τα ποσά για Τεντόγλου και Ντρισμπιώτη

Τα πριμ των παγκόσμιων πρωταθλητών της Βουδαπέστης Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση στον ανοιχτό στίβο φέτος με σχεδόν 2.000 αθλητές από 192 χώρες να βρίσκονται στη Βουδαπέστη. Τα πριμ για όσους κατακτήσουν την κορυφή δε, ανέρχονται σε αρκετές χιλιάδες ευρώ.

Όλοι οι αθλητές στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Βουδαπέστη κυνηγούν τα μετάλλια και τα ρεκόρ, καθώς μαζί με την προσωπική επιτυχία έρχονται και κάμποσες χιλιάδες ευρώ. Πόσα κέρδισαν Μιλτος Τεντόγλου και Αντιγόνη Ντρισμπιώτη για τις επιδόσεις τους;

Τα πριμ για τους νικητές του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου 2023


Οι αθλητές στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Βουδαπέστη φέτος διαγωνίζονται για ένα ακόμα μεγαλύτερο ποσό σε σχέση με παλαιότερα. Συνολικά το ποσό που διανέμεται φέτος είναι περίπου 8,5 εκατ. δολάρια.

Η διοργάνωση του παγκοσμίου πρωταθλήματος διαθέτει φέτος επιπλέον 2 εκατομμύρια δολάρια από πρόστιμα που πλήρωσε η Ρωσική Ομοσπονδία Στίβου για παραβίαση των κανόνων για το ντόπινγκ. Επίσης, η ιαπωνική εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών TDK θα μοιράσει για άλλη μια φορά 100.000 δολάρια στους νικητές των χρυσών μεταλλίων, που θα σπάσουν ένα παγκόσμιο ρεκόρ της IAAF στη διοργάνωση.

Όσοι μπουν στην πρώτη οκτάδα σε κάθε αγώνισμα θα κερδίσουν ένα σημαντικό χρηματικό έπαθλο. Οι νικητές σε κάθε αγώνισμα λαμβάνουν το ίδιο ποσό, ενώ στους νικητές της σκυταλοδρομίας απονέμονται χρηματικά έπαθλα ανά ομάδα.

Το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα παίρνει 70.000 δολάρια, το αργυρό 35.000 δολάρια και το χάλκινο 22.000 ενώ ακολουθούν μέχρι την 8η θέση τα ποσά των 16.000, 11.000, 7.000, 6.000 και 5.000 δολάρια.

Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου: Τα πριν για αθλητές

Τα πριμ των παγκόσμιων πρωταθλητών της Βουδαπέστης Facebook Twitter

Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου: Τα πριμ για τις σκυταλοδρομίες

Αντίστοιχα, στις σκυταλοδρομίες τα ποσά έχουν ως εξής: 80.000 δολάρια το χρυσό μετάλλιο, 40.000 δολάρια το αργυρό μετάλλιο και 20.000 το χάλκινο ενώ ακολουθούν μέχρι την 8η θέση τα ποσά των 16.000, 12.000, 8.000, 6.000 και 4.000 δολάρια για την 8η θέση.

Τα πριμ των παγκόσμιων πρωταθλητών της Βουδαπέστης Facebook Twitter

Με πληροφορίες του as.com

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ