Ο Μάνι Πακιάο αποσύρεται από την πυγμαχία για να διεκδικήσει την προεδρία στις Φιλιππίνες

Ο Μάνι Πακιάο αποσύρεται από την πυγμαχία για να διεκδικήσει την προεδρία στις Φιλιππίνες Facebook Twitter
Πηγή φωτό AP
0

Ο σταρ της πυγμαχίας Μάνι Πακιάο- που ήδη έχει δηλώσει ότι θα διεκδικήσει την προεδρία στις εκλογές του 2022 στις Φιλιππίνες- ανακοίνωσε ότι «κρεμάει» τα γάντια του μποξ, για να επικεντρωθεί στην πολιτική. 

Ο 43χρονος- που είναι γερουσιαστής- μέχρι τώρα μοίραζε τον χρόνο του ανάμεσα στην πολιτική και την πυγμαχία. Πλέον όμως θα επικεντρωθεί στο πρώτο, όπως ανακοίνωσε με βίντεο διάρκειας 14 λεπτών, το οποίο δημοσίευσε στο Facebook, με τίτλο «Αντίο πυγμαχία». 

«Μόλις άκουσα το τελευταίο καμπανάκι. Η πυγμαχία τελείωσε», δηλώνει στο βίντεο συγκινημένος ο μόνος άνδρας που έχει κερδίσει παγκόσμιους τίτλους σε οχτώ διαφορετικές κατηγορίες. 

«Ποτέ δεν πίστευα ότι θα έρθει αυτή η ημέρα που θα κρεμάσω τα γάντια του μποξ», λέει ακόμη και ευχαριστεί τους υποστηρικτές του σε όλο τον κόσμο. 

Ποιος είναι ο Μάνι Πακιάο 

Γεννήθηκε το 1978 στο Kibawe, στη νότια επαρχία Bukidnon. Παιδί πάμφτωχης μονογονεϊκής οικογένειας με έξι παιδιά, εγκατέλειψε το σχολείο στα 10 του χρόνια. 

Ένας συγγενής του τον έφερε σε επαφή με την πυγμαχία στα 12 χρόνια του και μετείχε σε αγώνες στον δρόμο, όπου ο νικητής έπαιρνε 100 πέσος (1,97 δολάρια) και ο ηττημένος 50. «Έμαθα ότι όταν πυγμαχείς, ακόμη κι αν χάσεις παίρνεις χρήματα», είχε πει το 2015, εξηγώντας γιατί ασχολήθηκε με την πυγμαχία. 

Στα 14 του έφτασε στη Μανίλα, ταξιδεύοντας ως λαθρεπιβάτης σε σκάφος. Εκεί, ζούσε στους δρόμους και δούλευε σε οικοδομές, για να στείλει χρήματα στην οικογένειά του. 

Το ταλέντο του στην πυγμαχία αναγνωρίστηκε από νωρίς και στα 16 του έγινε επαγγελματίας στην κατηγορία τζούνιορ. Το 1998, προτού συμπληρώσει τα 20 χρόνια του, κέρδισε τον πρώτο μεγάλο τίτλο, στην κατηγορία μύγας του WBC και πέντε μήνες αργότερα τον διατήρησε. 

Ο Μάνι Πακιάο αποσύρεται από την πυγμαχία για να διεκδικήσει την προεδρία στις Φιλιππίνες Facebook Twitter
Πηγή φωτό ΑP

Θεωρείται από τους κορυφαίους πυγμάχους όλων των εποχών και η περιουσία του υπολογίζονταν στα 63 εκατομμύρια δολάρια στα τέλη του 2020. 

Ξεκίνησε την ενασχόλησή του με την πολιτική με μια ανεπιτυχή προσπάθεια να εκλεγεί το 2007. Τρία χρόνια αργότερα εξελέγη στην Βουλή των Αντιπροσώπων και το 2016 εξασφάλισε την είσοδό του στη Γερουσία. 

Όμως, στην προεκλογική εκστρατεία για εκείνες τις εκλογές προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις όταν δήλωσε ότι τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια είναι «χειρότερα από τα ζώα». Αν και στη συνέχεια ζήτησε συγγνώμη, η Nike τερμάτισε το συμβόλαιο που είχε μαζί του και έπεσε η δημοτικότητά του. 

Υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής του προέδρου των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, υποστηρίζοντας τον αιματηρό πόλεμο που έχει κηρύξει στα ναρκωτικά και την πρόθεσή του να επαναφέρει τη θανατική ποινή. 

Όμως, οι σχέσεις τους χάλασαν όταν ο Πακιάο επέκρινε τη φιλική σχέση του Ντουτέρτε με το Πεκίνο, όπως και τη διαφθορά στις τάξεις της κυβέρνησης. 


Με πληροφορίες από Reuters

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Θα αφήσει την καριέρα του στη μέση; « Δεν έχει νόημα να αγωνίζομαι»

Αθλητισμός / Γιατί ο Στέφανος Τσιτσιπάς σκέφτεται να αφήσει την καριέρα του στη μέση: «Δεν έχει νόημα να αγωνίζομαι»

Απογοητευμένος ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά το ματς με τον Ρογέ για τον πρώτο γύρο του Γουίμπλεντον, άφησε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για την καριέρα του αν συνεχίσει να υφίσταται το πρόβλημα στη μέση του
LIFO NEWSROOM
Κριστιάνο Ρονάλντο: Παραμένει στην Αλ Νασρ και τη Σαουδική Αραβία μέχρι το 2027

Αθλητισμός / Ο Κριστιάνο Ρονάλντο άλλαξε γνώμη και γράφει ιστορία στη Σαουδική Αραβία μέχρι τα 42 του - Το νέο «χρυσό» συμβόλαιο

Το νέο του συμβόλαιο αυξάνει της ήδη εντυπωσιακές απολαβές του και τον κρατά στην κορυφή της λίστας με τους πιο ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές στον κόσμο
LIFO NEWSROOM
Ρίτσαρντ Σιάο: To «χρυσό παιδί» της Wall Street επενδύει στον Άρη – Ποιος είναι ο 24χρονος φίλος του Αντετοκούνμπο

Αθλητισμός / Ρίτσαρντ Σιάο: To «χρυσό παιδί» της Wall Street επενδύει στον Άρη – Ποιος είναι ο 24χρονος φίλος του Αντετοκούνμπο

Στενός φίλος του Γιάννη Αντετοκούνμπο, λάτρης του μπάσκετ και με βλέψεις για το ΝΒΑ, ο Σιάο αναλαμβάνει τα ηνία της ομάδας της Θεσσαλονίκης με όραμα και επενδυτικό σχέδιο
LIFO NEWSROOM