Μάνι Πακιάο: Ένας διάσημος πυγμάχος διεκδικεί την προεδρία στις Φιλιππίνες

Μάνι Πακιάο: Ένας διάσημος πυγμάχος διεκδικεί την προεδρία στις Φιλιππίνες Facebook Twitter
AP
0

Ο διάσημος πρώην πυγμάχος και γερουσιαστής των Φιλιππίνων, Μάνι Πακιάο, είπε ότι θα διεκδικήσει την προεδρία στις εκλογές του 2022.

Ο Πακιάο δέχτηκε την υποψηφιότητα του κόμματός του PDP-Laban στην εθνική του συνέλευση την Κυριακή, λέγοντας ότι ο λαός των Φιλιππίνων περίμενε την αλλαγή κυβέρνησης.

«Είμαι μαχητής και θα είμαι πάντα μαχητής εντός και εκτός του ρινγκ», δήλωσε ο Πακιάο 42 ετών σήμερα και πρώην μποξέρ, στην ομιλία του.

«Χρειαζόμαστε μία κυβέρνηση που θα εξυπηρετεί τους ανθρώπους μας με ακεραιότητα, συμπόνια και διαφάνεια», πρόσθεσε.

Ο Πακιάο είναι πρόεδρος της παράταξης PDP-Laban με επικεφαλής τον ίδιο και τον γερουσιαστή Ακιλίνο "Κόκο" Πιμεντέλ III.

Μια άλλη συνιστώσα του ίδιου κόμματος νωρίτερα αυτό το μήνα πρότεινε τον πρόεδρο Ροντρίγκο Ντουτέρτε ως υποψήφιο αντιπρόεδρο και τον πρώην βοηθό του Ντουτέρτε, τον γερουσιαστή Μπονγκ Γκο, ως προεδρικό του υποψήφιο.

Ο Ντουτέρτε, ο οποίος κατά το σύνταγμα απαγορεύεται να ζητήσει δεύτερη εξαετή θητεία, δέχτηκε την υποψηφιότητα, αλλά ο Γκο αρνήθηκε να διεκδικήσει την προεδρία.

Ο Ντουτέρτε έχει ηγηθεί μιας βάναυσης εκστρατείας κατά της διακίνησης ναρκωτικών και είπε την περασμένη εβδομάδα ότι θα προτιμούσε «να πεθάνει» παρά να αντιμετωπίσει ένα διεθνές δικαστήριο.

Την προηγούμενη ημέρα το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ανακοίνωσε ότι θα διερευνήσει κατηγορίες για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που σχετίζονται με την πολιτική καταστολής του.

Ο Πακιάο κατηγόρησε τη διοίκηση του Ντουτέρτε, πρώην συμμάχου του, ότι επιδεινώνει τη διαφθορά στις Φιλιππίνες.

Στους επικριτές του ο διάσημος πρώην πυγμάχος απαντά ότι η εμπειρία των προσωπικών δυσκολιών θα τον εξοπλίσει καλύτερα για να κατανοήσει τα δεινά των ανθρώπων και να καταπολεμήσει τη φτώχεια και τη διαφθορά.

«Σε όλη μου τη ζωή, δεν έχω υποχωρήσει σε κανένα αγώνα», είπε ο Πακιάο.

Προειδοποίησε τους πολιτικούς τους οποίους θεωρεί υπεύθυνους για διαφθορά ότι «σύντομα θα καταλήξουν στη φυλακή όλοι μαζί».

Η αντίπαλη παράταξη του κόμματος που υποστηρίζει τον Ντουτέρτε δήλωσε νωρίτερα ότι θα υποβάλει αίτηση στην Εκλογική επιτροπή να κηρύξει τον 42χρονο και τους συμμάχους του παράνομους αξιωματικούς του κυβερνώντος κόμματος.

Με πληροφορίες του AP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τιμωρητικοί βιασμοί στο Ιράν: «Μας βιάζουν για να σταματήσουμε να φωνάζουμε για την ελευθερία»

Διεθνή / Τιμωρητικοί βιασμοί στο Ιράν: «Μας βιάζουν για να σταματήσουμε να φωνάζουμε για την ελευθερία»

Γυναίκες και άντρες που συνελήφθησαν, βιάστηκαν και βασανίστηκαν από την Αστυνομία Ηθών μιλούν για τις φρικτές εμπειρίες τους, τους συντρόφους τους που περιμένουν να εκτελεστούν και την απάθεια της Δύσης.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ