ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

NBA: 18 πρώην παίκτες κατηγορούνται για απάτη ύψους 3,9 εκατ. δολαρίων

NBA: 18 πρώην παίκτες κατηγορούνται για απάτη ύψους 3,9 εκατ. δολαρίων Facebook Twitter
Ο Τέρενς Γουίλιαμς (αριστερά) ήταν ο εγκέφαλος της απάτης σύμφωνα με την εισαγγελέα (Πηγή φωτό ΑP)
0

Δεκαοχτώ πρώην παίκτες του ΝΒΑ κατηγορούνται ότι έβαλαν παράνομα στην τσέπη περίπου 2,5 εκατ. δολάρια, υπεξαιρώντας χρήματα από το πρόγραμμα ιατροφαρμακευτικής κάλυψης της λίγκας, σε απάτη με εικονικά τιμολόγια για ιατρικές και οδοντιατρικές δαπάνες. 

«Η στρατηγική τους περιελάμβανε απάτη και δόλο», δήλωσε για τους κατηγορούμενους η εισαγγελέας Όντρεϊ Στράους. Νωρίτερα, πράκτορες του FBI συνέλαβαν σε διάφορα σημεία των ΗΠΑ 15 πρώην παίκτες. 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι πρώην μπασκετμπολίστες συνεργάστηκαν στην υπεξαίρεση, υποβάλλοντας εικονικά τιμολόγια για να αποζημιωθούν για ιατρικές και οδοντιατρικές διαδικασίες που δεν έγιναν ποτέ. 


Η «κομπίνα» ήταν σε εφαρμογή τουλάχιστον από το 2017 έως το 2020, διάστημα κατά το οποίο το πρόγραμμα ιατροφαρμακευτικής κάλυψης- που χρηματοδοτείται κυρίως από τις ομάδες του NBA- δέχθηκε εικονικά αιτήματα ύψους περίπου 3,9 εκατομμυρίων δολαρίων. Από αυτά, οι κατηγορούμενοι εισέπραξαν περίπου τα 2,5 εκατομμύρια δολάρια. 

Κάθε ένας από τους κατηγορούμενους έκανε εικονικά αιτήματα που κυμαίνονταν από 65.000 έως 420.000 δολάρια, δήλωσε η εισαγγελέας. Οι εισαγγελικές αρχές έχουν στοιχεία από μετακινήσεις, email και δεδομένα GPS που αποδεικνύουν ότι οι πρώην παίκτες κάποιες φορές ήταν μακριά από τα ιατρεία όταν υποτίθεται ότι βρίσκονταν σε αυτά για θεραπείες, δήλωσε η Στράους. 

Για παράδειγμα, ανέφερε, ένας πρώην μπασκετμπολίστας έπαιζε στην Ταϊβάν όταν υποτίθεται ότι έκανε απονευρώσεις και έβαζε θήκες- με κόστος 48.000 δολάρια- σε οδοντιατρείο στο Μπέβερλι Χιλς, τον Δεκέμβριο του 2018. 

Επικεφαλής της κομπίνας, σύμφωνα με την Στράους ήταν ο Τέρενς Γουίλιαμς, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του όταν επιλέχθηκε στον πρώτο γύρο των draft το 2009. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, υπέβαλε εικονικό αίτημα αποζημίωσης για χειροπρακτική τον Νοέμβριο του 2017 και πήρε 7.672 δολάρια. 

Μετά, στρατολόγησε άλλους παίκτες του NBA για την υπεξαίρεση και προσφέρθηκε να παράσχει εικονικά τιμολόγια από χειροπράκτη και οδοντίατρο, μεταξύ άλλων. Τουλάχιστον δέκα πρώην παίκτες κατέβαλαν στον Γουίλιαμς ως προμήθεια συνολικά περίπου 230.000 δολάρια. 

Ο Γουίλιαμς είχε περάσει από τους Νιου Τζέρσεϊ Νετς, τους Χιούστον Ρόκετς, τους Μπόστον Σέλτικς και τους Σακραμέντο Κινγκς. Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι ο Τόνι Άλεν και ο Γκλεν Ντέιβις, μέλη των Μπόστον Σέλτικς όταν η ομάδα κέρδισε το πρωτάθλημα το 2008. 

Επίσης, στους 18 κατηγορούμενους είναι ο Σάνον Μπράουν που κέρδισε δύο πρωταθλήματα με τους Λος Άντζελες Λέικερς και ο Μέλβιν Έλι που κατέκτησε τον τίτλο με το Σαν Αντόνιο το 2007. Στην πλειονότητά τους οι 18 κατηγορούμενοι πέρασαν από διάφορες ομάδες, χωρίς να φτάσουν ποτέ σε κορυφαίο επίπεδο. 

Με πληροφορίες από ΑP 

Αθλητισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ