Μπρίτνεϊ Γκρίνερ: Ρωσικό δικαστήριο παρέτεινε την κράτηση της κορυφαίας μπασκετμπολίστριας

Μπρίτνεϊ Γκρίνερ: Ρωσικό δικαστήριο παρέτεινε την κράτηση της κορυφαίας μπασκετμπολίστριας Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Ρωσικό δικαστήριο παρέτεινε την κράτηση της Αμερικανίδας σταρ του μπάσκετ Μπρίτνεϊ Γκρίνερ έως τις 19 Μαΐου, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Tass. 

Η 31χρονη, που από πολλούς θεωρείται η κορυφαία μπασκετμπολίστρια όλων των εποχών, κρατείται αντιμετωπίζοντας κατηγορίες σχετικές με ναρκωτικά, που μπορούν να επισύρουν ποινή φυλάκισης έως 10 ετών.

Πριν από λίγες ημέρες οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν την Γκρίνερ επειδή βρέθηκαν φιαλίδια με έλαιο κάνναβης στις αποσκευές της, όταν έφτασε στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας τον Φεβρουάριο. 

Η Αμερικανίδα- κάτοχος δύο χρυσών Ολυμπιακών μεταλλίων- αγωνίζεται με τους Phoenix Mercury στο WNBA. Όμως, όπως και πολλές άλλες μπασκετμπολίστριες, όταν τελειώνει η σεζόν φορούν φανέλες ομάδων του εξωτερικού. Από το 2014 η Γκρίνερ παίζει στη Ρωσία με την UMMC Ekaterinburg. 

Ελάχιστα έχουν γίνει γνωστά για την υπόθεση της Γκρίνερ μετά τη σύλληψή της. Η Εκατερίνα Καλούγκινα, μέλος ημιεπίσημης επιτροπής που έχει πρόσβαση στις ρωσικές φυλακές, δήλωσε στο TASS ότι η 31χρονη βρίσκεται σε κελί με άλλες δύο γυναίκες, οι οποίες δεν έχουν προηγούμενες καταδίκες. Το μόνο ζήτημα για την Γκρίνερ, σύμφωνα με την Καλούγκινα, είναι πως τα κρεβάτια της φυλακής είναι πολύ μικρά για το ύψος της (2,06 μ.). 

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δηλώνει ότι κάνει ότι μπορεί προκειμένου να βοηθήσει την μπασκετμπολίστρια. «Κάθε φορά που Αμερικανός πολίτης κρατείται οπουδήποτε στον κόσμο, οι διπλωμάτες μας αναλαμβάνουν δράση για να παράσχουν κάθε βοήθεια που μπορούμε», δήλωσε στο BBC ο Νεντ Πράις, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. 
 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM