Κορυφαία Αμερικανίδα μπασκετμπολίστρια συνελήφθη στη Ρωσία

Κορυφαία Αμερικανίδα μπασκετμπολίστρια συνελήφθη στη Ρωσία Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Η Αμερικανίδα σταρ του μπάσκετ Μπρίτνεϊ Γκρίνερ συνελήφθη στη Ρωσία, με την υποψία της παράνομης εισαγωγής ναρκωτικών στη χώρα. 

Το περιστατικό συνέβη τον προηγούμενο μήνα, ανακοίνωσαν οι ρωσικές αρχές χωρίς να διευκρινίσουν την ημερομηνία, ενώ η 31χρονη αθλήτρια- δύο φορές «χρυσή» Ολυμπιονίκης- είναι υπό κράτηση. 

Οι τελωνειακές αρχές της Ρωσίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι στις αποσκευές της Αμερικανίδας, όταν έφτασε στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας από τη Νέα Υόρκη, εντοπίστηκαν φιαλίδια για άτμισμα με έλαιο κάνναβης. Το εύρημα αυτό μπορεί να επιφέρει ποινή φυλάκισης έως δέκα χρόνια. 

Η Μπρίτνεϊ Γκρίνερ, παίκτρια των Phoenix Mercury, τα τελευταία χρόνια παίζει στη Ρωσία όταν τελειώνει η σεζόν του WNBA. Οι απολαβές της στη Ρωσία είναι ένα εκατομμύριο δολάρια κάθε σεζόν, τετραπλάσιο ποσό από τον μισθό της στο WNBA. Ο τελευταίος αγώνας της με την UMMC Ekaterinburg ήταν στις 29 Ιανουαρίου και ακολούθησε διακοπή δύο εβδομάδων στο πρωτάθλημα. 

Η ομοσπονδία μπάσκετ των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι γνωρίζει και παρακολουθεί στενά την κατάσταση με την 31χρονη, μια από τις κορυφαίες μπασκετμπολίστριες παγκοσμίως. Ακόμη, στην ανακοίνωση η ομοσπονδία υπογράμμισε τον «απόλυτο επαγγελματισμό» της Γκρίνερ και ότι η ασφάλειά της είναι το πρωταρχικό μέλημα. 

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, το WNBA εξέφρασε πλήρη υποστήριξη στο πρόσωπο της Γκρίνερ και επεσήμανε πως «βασική προτεραιότητα είναι η γρήγορη και ασφαλής επιστροφή της στις ΗΠΑ». 

Σήμερα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε οδηγία για να μην ταξιδεύουν οι Αμερικανοί στη Ρωσία, λόγω της «απρόκλητης και αδικαιολόγητης επίθεσης» της Ρωσίας στην Ουκρανία και της «πιθανής παρενόχλησης» Αμερικανών πολιτών από κυβερνητικούς αξιωματούχους της Ρωσίας. 

Επίσης, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι οι Αμερικανοί θα πρέπει να εγκαταλείψουν αμέσως τη Ρωσία και πως η πρεσβεία των ΗΠΑ έχει «περιορισμένη δυνατότητα να βοηθήσει Αμερικανούς πολίτες». 
 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ