Μπόζη και Κλωναρίδου πήραν το πρώτο ελληνικό «εισιτήριο» της ιστιοπλοΐας για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο

Μπόζη και Κλωναρίδου πήραν το πρώτο ελληνικό «εισιτήριο» της ιστιοπλοΐας για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο Facebook Twitter
0

Παρούσα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020 θα είναι η Ελλάδα στην ιστιοπλοΐα και τα σκάφη 470 γυναικών, καθώς η Μαρία Μπόζη και η Ραφαηλίνα Κλωναρίδου εξασφάλισαν την πρόκριση. 

Οι δύο αθλήτριες βρίσκονται στην δέκατη θέση της γενικής κατάταξης μεταξύ 47 σκαφών (σ.σ. χθες έγινε μια κούρσα και το ελληνικό πλήρωμα κατετάγη 12ο) με 78 βαθμούς ποινής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Άαρχους, ωστόσο η Ελλάδα ως χώρα είναι στην όγδοη θέση και το «εισιτήριο» για την κορυφαία διοργάνωση παίρνουν οι πρώτες οκτώ χώρες.

Οι διοργανωτές αποφάσισαν να μη γίνουν άλλες ιστιοδρομίες και η συγκεκριμένη κλάση να ολοκληρωθεί με τη Medal Race, γεγονός που σημαίνει ότι οι Μπόζη-Κλωναρίδου δεν μπορούν να πέσουν από την όγδοη θέση.

Το συγκεκριμένο πλήρωμα είναι το πρώτο ελληνικό που παίρνει το «εισιτήριο» για το Τόκιο, την ώρα που την πρόκριση σε κάθε κλάση παίρνει η χώρα, ενώ το ποιοι αθλητές θα δώσουν το «παρών» στην διοργάνωση του 2020 θα κριθεί σε αγώνα πρόκρισης που θα ορίζει η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία πριν από τους Ολυμπιακούς.

Στο μεταξύ, πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποιεί ο Βύρων Κοκκαλάνης στα RSX ανδρών, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας που διεξάγεται στο Άαρχους της Δανίας. Ο Έλληνας πρωταθλητής βρίσκεται στην όγδοη θέση της γενικής κατάταξης επί συνόλου 85 σκαφών μετά από έξι ιστιοδρομίες. Ο Κοκκαλάνης κατετάγη 7ος, 4ος και όγδοος στις τρεις κούρσες που πραγματοποιήθηκαν χθες και έχει 32 βαθμούς ποινής.

Στα Λέιζερ Ράντιαλ η Βασιλεία Καραχάλιου κατετάγη 10η στην έβδομη ιστιοδρομία και βρίσκεται στην 12η θέση της γενικής μεταξύ 119 σκαφών με 61,5 βαθμούς ποινής.

Στην 14η θέση της γενικής κατάταξης στα 470 των ανδρών, μεταξύ 64 σκαφών, βρίσκονται οι Παναγιώτης Μάντης/Παύλος Καγιαλής. Το ελληνικό πλήρωμα κατετάγη 19ο στην έβδομη, 15ο στην όγδοη και 28ο στην ένατη κούρσα και έχει 88 βαθμούς ποινής.

Στα ΦΙΝΝ ο Γιάννης Μιτάκης κατετάγη 20ος στην έβδομη και 11ος στην όγδοη ιστιοδρομία και βρίσκεται στην 23η θέση της γενικής κατάταξης με 87 βαθμούς ποινής επί συνόλου 90 σκαφών.

Στα RSX γυναικών η Αγγελική Σκαρλάτου κατετάγη 22η, 23η και 23η στις τρεις σημερινές ιστιοδρομίες και μετά από έξι κούρσες είναι 40η μεταξύ 62 σκαφών με 83 βαθμούς ποινής.

Τέλος, στα Λέιζερ Στάνταρντ, ο Αντώνης Μπουγιούρης κατετάγη 51ος στην έβδομη και την όγδοη κούρσα, με αποτέλεσμα να είναι 52ος μεταξύ 165 σκαφών με 148 βαθμούς ποινής.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιαπωνία: Ο τεχνικός διευθυντής της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έβλεπε σε πτήση εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Αθλητισμός / Ιαπωνία: Ο τεχνικός διευθυντής της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έβλεπε σε πτήση εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Ο τεχνικός διευθυντής της Ιαπωνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας καταδικάστηκε σε αναστολή 18 μηνών και πρόστιμο 5.000 ευρώ στη Γαλλία μετά τη σύλληψή του σε πτήση με παιδικές πορνογραφικές εικόνες. Η JFA τερμάτισε άμεσα το συμβόλαιό του
LIFO NEWSROOM
Ο viral σκοπευτής των Ολυμπιακών ξανά στην κορυφή – Τρία χρυσά για την Τουρκία στο Ευρωπαϊκό 2025

Αθλητισμός / Ο viral σκοπευτής των Ολυμπιακών ξανά στην κορυφή – Τρία χρυσά για την Τουρκία στο Ευρωπαϊκό 2025

Αυτή τη φορά, οδήγησε την εθνική ομάδα της Τουρκίας σε σαρωτική επικράτηση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αεροβόλων Όπλων, που φιλοξενήθηκε στην Κωνσταντινούπολη
LIFO NEWSROOM
Aurelien Fontenoy: Ο Γάλλος ποδηλάτης που «κατέκτησε» τον Πύργο του Άιφελ

Αθλητισμός / Aurelien Fontenoy: Ο Γάλλος ποδηλάτης που «κατέκτησε» τον Πύργο του Άιφελ

Ο ποδηλάτης Aurelien Fontenoy κατέρριψε κάθε ρεκόρ ανεβαίνοντας τον Πύργο του Άιφελ με ποδήλατο σε μόλις 12 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα, χωρίς να ακουμπήσει το έδαφος. Ένα εντυπωσιακό κατόρθωμα στο πλαίσιο του πρότζεκτ “The Climb”, που έχει κατακτήσει το διαδίκτυο
LIFO NEWSROOM
When Nobody’s Watching: Πριν κλωτσήσουν τη μπάλα, πρέπει να νικήσουν την προκατάληψη

Οθόνες / When Nobody’s Watching: Πριν κλωτσήσουν τη μπάλα, πρέπει να νικήσουν την προκατάληψη

Η Ελλάδα κάνει τα πρώτα της σοβαρά βήματα για να σταθεί ισότιμα στο ευρωπαϊκό γήπεδο του γυναικείου ποδοσφαίρου - Το νέο ντοκιμαντέρ του ΠΣΑΠΠ, “When Nobody’s Watching”, ρίχνει φως στις ζωές των αθλητριών που παλεύουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ