Λιονέλ Μέσι: Εκατοντάδες οπαδοί έξω από το σπίτι του- Η στιγμή που φτάνει με οδηγό την Αντονέλα

Λιονέλ Μέσι: Εκατοντάδες οπαδοί έξω από το σπίτι του- Η στιγμή που φτάνει με οδηγό την Αντονέλα Facebook Twitter
EPA/Beto Caratozzolo
0

Υποδοχή ήρωα επιφύλασσαν στον Λιονέλ Μέσι οι οπαδοί της Αργεντινής, κατά την επιστροφή στο σπίτι του στο Ροζάριο, μετά την νίκη της ομάδας του στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο 35χρονος ποδοσφαιριστής επέστρεψε στη γενέτειρά του για πρώτη φορά μετά την κατάκτηση του τίτλου την Κυριακή, αφού νωρίτερα είχε αναγκαστεί να αποχωρήσει άρον άρον από την πανηγυρική παρέλαση της ομάδας, για λόγους ασφαλείας καθώς η μετακίνηση με το ανοιχτό πούλμαν είχε καταστεί «αδύνατη», λόγω της «έκρηξης λαϊκής χαράς», όπως ανακοίνωσε η προεδρία.

Μετά την παρέλαση, ο Μέσι επέστρεψε με ελικόπτερο από το Μπουένος Άιρες στο Ροζάριο - περίπου 185 μίλια μακριά - πριν φωτογραφηθεί σε ένα αυτοκίνητο που οδηγούσε η σύζυγός του Αντονέλα Ροκούζο, καθώς κατευθύνονταν προς το σπίτι τους.

Κατά την άφιξή του, τον Μέσι περίμεναν εκατοντάδες οπαδοί που τον επευφημούσαν φωνάζοντας «Dale Campeon», που μεταφράζεται ως «Πάμε πρωταθλητή».

Ο Μέσι γεννήθηκε στο Ροζάριο και ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα παίζοντας για την Newell's Old Boys που εδρεύει στην πόλη.  

Με την οικογένειά του μετακόμισαν στη Βαρκελώνη το 2001, όταν ήταν 13 ετών, και εκεί έκανε το όνομά του παγκοσμίως διάσημο ως ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στον κόσμο.

Αν και αυτή την περίοδο αγωνίζεται στην Παρί Σεν Ζερμέν, εξακολουθεί να επιστρέφει τακτικά στο σπίτι του στο Ροζάριο, το οποίο βρίσκεται σε ένα ιδιωτικό κτήμα.

Το τεράστιο ακίνητο, χτισμένο σε τρία οικόπεδα σε ένα περιφραγμένο ιδιωτικό κτήμα στα περίχωρα της γενέτειρας του ποδοσφαιριστή, διαθέτει κινηματογράφο, γυμναστήριο και υπόγειο γκαράζ με χώρο για 15 αυτοκίνητα.

Η επιστροφή του ήταν μια πολύ ξεχωριστή στιγμή για τον λαό της Αργεντινής, ειδικά τους κατοίκους του Ροζάριο, που περίμεναν πώς και πώς να ακολουθήσει ο Μέσι τα βήματα του Ντιέγκο Μαραντόνα και να τους χαρίσει το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο από το 1986. 

Οι παίκτες της Αργεντινής που κατέκτησαν το Παγκόσμιο Κύπελλο χρειάστηκε να μεταφερθούν με ελικόπτερα, αφού η παρέλαση της επιστροφής τους στο Μπουένος Άιρες διακόπηκε λόγω φόβων για την ασφάλεια.

Τον Λιονέλ Μέσι και τους συμπαίκτες του υποδέχθηκαν πάνω από τέσσερα εκατομμύρια φανς τους στην παρέλαση που πραγματοποιήθηκε για να γιορτάσουν τη νίκη επί της Γαλλίας στον τελικό.

Ωστόσο, όταν διαπιστώθηκε ότι άνθρωποι πηδούσαν από γέφυρες για να προσγειωθούν πάνω στο λεωφορείο και άλλοι στο έδαφος καθιστώντας αδύνατη τη συνέχιση της διαδρομής του, η παρέλαση διακόπηκε με συνοπτικές διαδικασίες.

Βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media έδειχνε έναν άνδρα να κρέμεται από μια γέφυρα πριν πηδήξει πάνω στο λεωφορείο, παρά το γεγονός ότι πολλοί από τους παίκτες τον προέτρεπαν να μην το κάνει.

Ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Αργεντινής έγραψε στο Twitter: «Δεν μας επιτρέπουν να χαιρετίσουμε όλους όσοι ήταν στον Οβελίσκο. Οι άνδρες ασφαλείας που μας συνόδευαν δεν μας αφήνουν να συνεχίσουμε. Ζητώ συγγνώμη εκ μέρους όλων των παικτών. Πραγματική ντροπή».

Ο επίσημος λογαριασμός στο Twitter της εθνικής ομάδας της Αργεντινής, η οποία επέστρεψε στη χώρα τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης από το Κατάρ με το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, είχε νωρίτερα καλέσει τους φιλάθλους να είναι «ειρηνικοί» κατά τη διάρκεια της παρέλασης λόγω του μεγάλου πλήθους.

Η Αργεντινή προηγήθηκε δύο φορές στον τελικό με τα γκολ των Μέσι και Άνχελ Ντι Μαρία, αλλά λίγα λεπτά πριν την παράταση η Γαλλία κέρδισε πέναλτι - το οποίο ο Κιλιάν Μπαπέ εκτέλεσε εύστοχα για να οδηγήσει τον τελικό στα πέναλτι, που ανέδειξε τους Αργεντινούς νικητές.

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ