Ισπανία: Οι παίκτες της La Liga ετοιμάζουν διαμαρτυρία για τη διεξαγωγή αγώνα στη Φλόριντα

Ισπανία: Οι παίκτες της La Liga ετοιμάζουν διαμαρτυρία για τη διεξαγωγή αγώνα στη Φλόριντα Facebook Twitter
0

Οι ποδοσφαιριστές της La Liga προγραμματίζουν διαμαρτυρία μέσα στα γήπεδα αυτό το Σαββατοκύριακο, αντιδρώντας στην απόφαση της διοργανώτριας αρχής να διεξαχθεί αγώνας του ισπανικού πρωταθλήματος στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Ποδοσφαιριστών Ισπανίας (AFE), οι παίκτες θα προχωρήσουν σε 15 δευτερόλεπτα παύσης αμέσως μετά τη σέντρα όλων των αγώνων της 9ης αγωνιστικής, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την έλλειψη «διαφάνειας, διαλόγου και συνέπειας» από τη διοίκηση της La Liga.

Η απόφαση της λίγκας να διεξαχθεί ο αγώνας Μπαρτσελόνα – Βιγιαρεάλ στις 20 Δεκεμβρίου στο Hard Rock Stadium του Μαϊάμι, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις τόσο από τους ποδοσφαιριστές όσο και από τους προπονητές των ομάδων.

Ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα Χάνσι Φλικ δήλωσε ανοιχτά την αντίθεσή του:
«Οι παίκτες μου δεν είναι χαρούμενοι, ούτε κι εγώ. Είναι μια απόφαση της La Liga, αλλά δεν τη θεωρούμε σωστή. Ταξιδεύουμε 7.000 χιλιόμετρα για έναν αγώνα πρωταθλήματος, λίγο πριν τη σύντομη χειμερινή διακοπή».

Παρόμοια στάση κράτησε και ο μέσος των Καταλανών Φρένκι Ντε Γιονγκ, σημειώνοντας ότι «οι παίκτες έχουν ήδη εξαντληθεί από τα συνεχή ταξίδια και το υπερφορτωμένο πρόγραμμα».

Η Ένωση Ποδοσφαιριστών διευκρίνισε ότι αν και η Μπαρτσελόνα και η Βιγιαρεάλ δεν θα συμμετάσχουν ενεργά στη διαμαρτυρία, οι αρχηγοί και των 20 ομάδων της πρώτης κατηγορίας συμφώνησαν με το μήνυμά της.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της La Liga Χαβιέρ Τέμπας υπερασπίστηκε την επιλογή, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για μια στρατηγική κίνηση «ενίσχυσης των εσόδων μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα», με στόχο την αύξηση της εμπορικής αξίας του ισπανικού πρωταθλήματος στις διεθνείς αγορές.

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα Ζοάν Λαπόρτα δήλωσε ότι ο αγώνας στο Μαϊάμι αποτελεί «μια ευκαιρία για περαιτέρω διείσδυση της La Liga στην αμερικανική αγορά», ωστόσο πολλοί αναλυτές επισημαίνουν ότι το σχέδιο έχει ήδη προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια μεταξύ των ομάδων και των φιλάθλων.

Η La Liga σχεδιάζει να καθιερώσει τον διεθνή αγώνα ως ετήσιο θεσμό, ενώ για τη φετινή μετακίνηση η λίγκα έχει ναυλώσει ειδικές πτήσεις για περίπου 2.000 έως 3.000 φιλάθλους της Βιγιαρεάλ, που θα θεωρείται η «γηπεδούχος» ομάδα στον αγώνα της Φλόριντα.

Με πληροφορίες από Guardian

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2026: Η Ελλάδα γίνεται ξανά το κέντρο του κόσμου

Αθλητισμός / Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2026: Η Ελλάδα γίνεται ξανά το κέντρο του κόσμου

Η Ολυμπιακή Φλόγα, το φως που δεν σβήνει ποτέ, θα ανάψει ξανά στην Αρχαία Ολυμπία στις 26 Νοεμβρίου και θα ακολουθήσει Λαμπαδηδρομία εννέα ημερών πριν καταλήξει στο Παναθηναϊκό Στάδιο και στη συνέχεια ταξιδέψει στην Ιταλία
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ
ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ

Αθλητισμός / Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Εδώ ξεκίνησα, εδώ θέλω να τελειώσω» - Τι σκέφτεται να κάνει αφού αποσυρθεί

Η εξομολόγηση για τη σύζυγό του, Μαράϊα - «Όταν την είδα για πρώτη φορά, μου θύμισε τη μητέρα μου» - Όσα είπε για την καριέρα του, την οικογένειά του και τον ρατσιμό
LIFO NEWSROOM
Ιβάν Γιοβάνοβιτς: «Δεν είμαι άνθρωπος που παραιτείται και φεύγει»

Αθλητισμός / Ιβάν Γιοβάνοβιτς: «Δεν είμαι άνθρωπος που παραιτείται και φεύγει»

Ο έμπειρος τεχνικός ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για τον αποκλεισμό, τονίζοντας πως η αποτυχία δεν οφείλεται σε έλλειψη στήριξης, αλλά σε αγωνιστικά και ψυχολογικά λάθη που θα πρέπει να αναλυθούν
LIFO NEWSROOM
Αναστασία Ντραγκομίροβα: «Στήριξη δεν υπάρχει από πουθενά, αλλά έχω μάθει να μην γκρινιάζω»

Αθλητισμός / Αναστασία Ντραγκομίροβα: «Στήριξη δεν υπάρχει, αλλά έχω μάθει να μην γκρινιάζω»

H ανερχόμενη αθλήτρια του ελληνικού στίβου έχει μάθει να μην αφήνει το παρελθόν να την κρατά πίσω, τροφοδοτείται από το συναίσθημα, έχει στόχο τους Ολυμπιακούς και ζωγραφίζει παντού, ακόμα και στο δέρμα της.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ