Ιαπωνία: Η πλειοψηφία δεν θέλει να γίνουν οι Ολυμπιακοί αγώνες το καλοκαίρι του 2021

Ιαπωνία: Η πλειοψηφία δεν θέλει να γίνουν οι Ολυμπιακοί αγώνες το καλοκαίρι του 2021 Facebook Twitter
EPA
0

Η πλειοψηφία των Γιαπωνέζων είναι ενάντια στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο το ερχόμενο καλοκαίρι, καθώς τάσσονται υπέρ της περαιτέρω αναβολής ή ακόμη και της ματαίωσης της διοργάνωσης.

Σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση του NHK, μόνο το 27% είναι υπέρ της διοργάνωσης των Ολυμπιακών αγώνων το καλοκαίρι του 2021, ενώ το 32% είναι υπέρ της ματαίωσης και το 31% υπέρ της περαιτέρω αναβολής της διοργάνωσης.

Παρόμοιες τάσεις κατέγραψε και η δημοσκόπηση του ειδησεογραφικού πρακτορείου Jiji, που δημοσιοποιήθηκε τη Δευτέρα. Σύμφωνα με αυτή, το 21% είναι υπέρ της ακύρωσης των Ολυμπιακών αγώνων και σχεδόν το 30% υπέρ της περαιτέρω αναβολής τους.

Αλλά και σε έρευνα του πρακτορείου Kyodo, που δημοσιεύθηκε στις 6 Δεκεμβρίου, συνολικά το 61,2% ήταν κατά της διεξαγωγής των Ολυμπιακών αγώνων το καλοκαίρι του 2021. Η τελετή έναρξης έχει προγραμματιστεί για τις 23 Ιουλίου της ερχόμενης χρονιάς. Η μετάθεση της διοργάνωσης κατά ένα χρόνο- η πρώτη σε καιρό ειρήνης- θα κοστίσει στους διοργανωτές 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια

Η κυβερνήτης του Τόκιο, Γιούρικο Κόικε, επανέλαβε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση ματαίωσης των Ολυμπιακών αγώνων.

Αν και αναγνώρισε ότι οι περισσότεροι πολίτες τώρα είναι κατά της διεξαγωγής τους, εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτές οι ανησυχίες θα ξεπεραστούν. «Οι πολίτες της Ιαπωνίας κοιτάζουν τις σημερινές συνθήκες. Εμείς προετοιμαζόμαστε για το μέλλον», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι οι εξελίξεις αναφορικά με τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο θα έχουν αντίκτυπο στη διοργάνωση του Παρισιού, το 2024. «Πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε επιτυχία τους αγώνες του Τόκιο, διαφορετικά αυτό θα έχει σοβαρό αντίκτυπο στο Παρίσι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ