Η τενίστρια Ντάρια Κασάτκινα έκανε coming out ως γκέι και επέκρινε τη Ρωσία για τη στάση της

Η τενίστρια Ντάρια Κασάτκινα έκανε coming out ως γκέι, επέκρινε τη Ρωσία για τη στάση της Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram
0

Η Ντάρια Κασάτκινα, η τενίστρια της Ρωσίας που βρίσκεται ψηλότερα στην παγκόσμια κατάταξη των γυναικών, έκανε coming out ως ομοφυλόφιλη σε συνέντευξη. 

Το Νο12 της παγκόσμιας κατάταξης δήλωσε ότι είναι σε σχέση με μια γυναίκα και ότι θεωρεί αδύνατο το «να ζει κρυφά». Λίγες ώρες αργότερα, η Κασάτκινα- που δεν ζει αυτή την περίοδο στη Ρωσία- ανάρτησε στα social media φωτογραφίες με τη σύντροφό της, την αθλήτρια του πατινάζ Νατάλια Ζαμπιιάκο. 

Η 25χρονο επέκρινε τη στάση απέναντι στην ομοφυλοφιλία και τους περιορισμούς των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπων στην πατρίδα της. «Τόσα πολλά θέματα είναι ταμπού στη Ρωσία», τόνισε. «Αυτή η αντίληψη ότι κάποιος θέλει να είναι ή να γίνει γκέι είναι γελοία. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει τίποτα ευκολότερο σε αυτό τον κόσμο από το να είσαι ετεροφυλόφιλος», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Σοβαρά, αν υπήρχε επιλογή, κανένας δεν θα επέλεγε να είναι ομοφυλόφιλος. Γιατί να κάνεις τη ζωή σου πιο δύσκολη, ιδιαίτερα στη Ρωσία; Ποιος ο λόγος;», συμπλήρωσε. 

Η Ρωσία υιοθέτησε το 2013 τον νόμο κατά της «γκέι προπαγάνδας», που έχει χρησιμοποιηθεί για να σταματήσουν οι πορείες υπερηφάνειας και να συλληφθούν ακτιβιστές για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. 

Τώρα, Ρώσοι βουλευτές επιδιώκουν τη διεύρυνση αυτού του νόμου, για την ολοκληρωτική απαγόρευση της «προώθησης των μη παραδοσιακών σχέσεων», σε ενήλικους και ανήλικους και στην προβολή ΛΟΑΤΚΙ+ περιεχομένου στους κινηματογράφους. 

Στη συνέντευξη, που έγινε στη Βαρκελώνη, η 25χρονη τενίστρια εξέφρασε φόβους ότι δεν θα μπορέσει ποτέ να κρατήσει το χέρι της συντρόφου της στη Ρωσία. «Το να ζεις κρυφά είναι αδύνατο. Είναι τόσο σκληρό, δεν έχει νόημα», υπογράμμισε. «Το μόνο που έχεις σημασία είναι να ζεις αρμονικά με τον εαυτό σου και γα@@@@ τους όλους τους άλλους», συμπλήρωσε. 

Η Κασάτκινα είπε ότι άντλησε έμπνευση για να κάνει coming out μετά την αντίστοιχη κίνηση της Ρωσίδας ποδοσφαιρίστριας Νάντια Κάρποβα, τον προηγούμενο μήνα. «Η Νάντια δεν βοήθησε μόνο τον εαυτό της κάνοντας coming out και βγάζοντας αυτό το βάρος από το στήθος της, αλλά βοήθησε κι άλλους», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Είναι σημαντικό άνθρωποι του αθλητισμού με επιρροή, ή από οποιοδήποτε άλλο πεδίο, να μιλούν για αυτό», τόνισε η Κασάτκινα που έφτασε στα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός φέτος. «Είναι σημαντικό για τους νέους ανθρώπους που δυσκολεύονται με την κοινωνία και χρειάζονται υποστήριξη», συμπλήρωσε. 

Στη συνέντευξη η Κασάτκινα έκανε έκκληση να τερματιστούν οι συγκρούσεις στην Ουκρανία. Όταν ρωτήθηκε τι θέλει περισσότερο στη ζωή της, απάντησε: «να σταματήσει ο πόλεμος», τον οποίο χαρακτήρισε «απόλυτο εφιάλτη». Η τενίστρια έβαλε τα κλάματα, όταν ρωτήθηκε αν φοβάται ότι ίσως δεν μπορέσει να επιστρέψει ποτέ στη Ρωσία, έπειτα από αυτή τη συνέντευξη. 

Με πληροφορίες από Guardian


 

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM