Η Ρωσία συνέλαβε τον τερματοφύλακα της εθνικής χόκεϊ – Έχει υπογράψει συμβόλαιο με αμερικανική ομάδα

Η Ρωσία συνέλαβε τον τερματοφύλακα της εθνικής χόκεϊ – Έχει υπογράψει συμβόλαιο με αμερικανική ομάδα Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/MARK CRISTINO
0

Ρώσος παίκτης του χόκεϊ ο οποίος είχε υπογράψει, προσφάτως, συμβόλαιο με τους Philadelphia Flyers συνελήφθη στη χώρα του κατηγορούμενος πως σχεδίαζε να αποφύγει τη στρατιωτική θητεία.

Οι Ρώσοι είναι υποχρεωμένοι να καταταγούν και η θητεία του έχει διάρκεια ένα έτος. 

Ο Ivan Fedotov υπέγραψε το συμβόλαιό του με την αμερικανική ομάδα στις 7 Μαΐου και αναμενόταν να ενταχθεί στο ρόστερ από το φθινόπωρο. Ο αθλητής είχε αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου με τη σημαία της Ρωσικής Ολυμπιακής Ομοσπονδίας και βοήθησε την ομάδα να κερδίσει το ασημένιο μετάλλιο. 

Εκπρόσωπος του Εθνικού Πρωταθλήματος Χόκεϊ των ΗΠΑ επεσήμανε πως υπάρχει ενημέρωση για το περιστατικό, αλλά δεν θέλησε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Ο Chuck Fletcher, πρόεδρος των Flyers, σε ανακοίνωσή του ανέφερε πως «είμαστε ενήμεροι για τις πληροφορίες και ερευνούμε το γεγονός». 

Ο Fedotov φέρεται να συνελήφθη την Παρασκευή στην Αγία Πετρούπολη, την ίδια ημέρα που ξεκίνησε η δίκη της Αμερικανίδας μπασκετμπολίστας Brittney Griner στη Ρωσία. Κρατείται από τους Ρώσους από τον Φεβρουάριο, όταν συνελήφθη σε αεροδρόμιο της Μόσχας επειδή μετέφερε στις αποσκευές της, σύμφωνα με Ρώσους αξιωματούχους, δύο φιαλίδια ατμίσματος με περίπου 0,7 γραμμάρια ελαίου κάνναβης. 

Με πληροφορίες από New York Times

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM