Η Πενγκ Σουάι αρνείται ξανά ότι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση από τον πρώην αντιπρόεδρο της Κίνας

Η Πενγκ Σουάι αρνείται ξανά ότι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση από τον πρώην αντιπρόεδρο της Κίνας Facebook Twitter
EPA
0

Η Κινέζα σταρ του τένις Πενγκ Σουάι αρνήθηκε για μία ακόμα φορά τους ισχυρισμούς για σεξουαλική επίθεση από τον πρώην αντιπρόεδρο της Κίνας, Zhang Gaoli.

Στην πρώτη της συνέντευξη σε δυτικά μέσα ενημέρωσης από τότε που κατηγόρησε το ηγετικό στέλεχος της Κίνας ότι την εξανάγκασε σε σεξουαλικές πράξεις, η τενίστρια μίλησε στη γαλλική εφημερίδα L'Equipe την Κυριακή κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων αρνούμενη τα πάντα και κάνοντας λόγο για παρεξήγηση.

Η συνέντευξή της στο γαλλικό Μέσο παραχωρήθηκε μετά από άδεια της Κινεζικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ο εκπρόσωπος της οποίας ήταν επίσης παρών στο δωμάτιο του ξενοδοχείου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

Η εφημερίδα έπρεπε να υποβάλει τις ερωτήσεις της πριν από τη συνέντευξη, αλλά είπε ότι μπορούσε να ρωτήσει περισσότερα στη συνέχεια.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, η 36χρονη τενίστρια έδειξε ότι είναι απίθανο να επιστρέψει στο επαγγελματικό σιρκουί του τένις.

«Λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία μου, τις πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις μου και την πανδημία που με ανάγκασε να σταματήσω για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, πιστεύω ότι θα είναι πολύ δύσκολο να ανακτήσω τη φυσική μου κατάσταση», είπε στην L'Equipe.

Η ΔΟΕ τη Δευτέρα ανέφερε επίσης ότι η αθλήτρια είχε δειπνήσει με τον πρόεδρο Τόμας Μπαχ στο Πεκίνο το Σάββατο. Ο Μπαχ ήταν μία από τις πρώτες αρχές που εγγυήθηκαν για την ευημερία της Πενγκ μετά από βιντεοκλήση που είχε μαζί της, όταν υπήρχε ανησυχία για μεταχείρισή της από τις κινεζικές αρχές.

Στη συνέντευξη, η Πενγκ Σουάι είπε ότι ήταν ευγνώμων για το ενδιαφέρον του κοινού, αλλά «Θα ήθελα να μάθω: γιατί τέτοια ανησυχία; Ποτέ δεν είπα ότι κάποιος μου επιτέθηκε σεξουαλικά» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε δε, ότι δεν «εξαφανίστηκε» ποτέ, αλλά είχε έρθει σε επαφή με τόσους πολλούς ανθρώπους μετά την ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που της ήταν «αδύνατο» να απαντήσει σε όλους. Είπε ότι διέγραψε την ανάρτηση αμέσως μετά.

«Αυτή η ανάρτηση προκάλεσε μια τεράστια παρεξήγηση» είπε μεταξύ άλλων τονίζοντας ότι θέλει στο εξής να μην διαστρεβλώνεται το ζήτημα της ανάρτησής αυτής.

Στην αρχική της ανάρτηση, που δημοσιεύτηκε στην κινεζική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Weibo τον Νοέμβριο, κατηγόρησε τον πρώην αντιπρόεδρο της Κίνας, Zhang Gaoli ότι την ανάγκασε να κάνει σεξ μαζί του.

Η ανάρτηση διαγράφηκε γρήγορα από το Weibo, αλλά όχι πριν γίνει viral.

Στη συνέχεια, η Πενγκ εξαφανίστηκε από τη δημόσια ζωή για εβδομάδες, προκαλώντας παγκόσμια ανησυχία για την ασφάλειά της.

Ξεκίνησε μια καμπάνια #WhereIsPengShuai, την οποία στήριξαν παγκόσμια αστέρια του τένις, όπως η Σερένα Ουίλιαμς και ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Έκτοτε ανασκεύασε και επανέλαβε τους ισχυρισμούς των επισήμων της Κίνας, που ανέφεραν ότι δεν συμβαίνει τίποτα και ότι η τενίστρια ζει μια κανονική ζωή.

Η εφημερίδα είπε ότι συμφώνησε να δημοσιεύσει μόνο τις απαντήσεις της και να μην συμπεριλάβει κανένα απολύτως σχόλιο γύρω από αυτές.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, πρόκειται για σοβαρούς ισχυρισμούς για ένα πολύ υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος. Αν και παραμένει ακόμα άγνωστο τι εννοούσε η παγκόσμια σταρ του τένις καθώς η L'Equipe δεν τη ρώτησε.

Με πληροφορίες του BBC

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM