ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Γιατί οι Κινέζοι έχουν νεύρα με τον Λιονέλ Μέσι

Γιατί οι Κινέζοι έχουν νεύρα με τον Λιονέλ Μέσι Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Η Κίνα παραμένει εδώ και μερικά 24ωρα εκνευρισμένη με τον Λιονέλ Μέσι, καθώς εκείνος απουσίαζε στον φιλικό της Ιντερ Μαϊάμι με την εθνική ομάδα του Χονγκ Κονγκ την περασμένη Κυριακή.

Ως αντίποινα για τον Λιονέλ Μέσι, ανακοινώθηκε η ακύρωση φιλικού αγώνα της εθνικής Αργεντινής σε κινεζικό έδαφος, για «λόγους που όλοι γνωρίζουν». «Μια εταιρεία βρισκόταν σε συζητήσεις με την ομάδα ποδοσφαίρου της Αργεντινής, ώστε η τελευταία να έρθει στη Χανγκζού τον Μάρτιο  για να παίξει έναν φιλικό αγώνα», ανέφερε το Αθλητικό Γραφείο της κινεζικής πόλης σε σχετικό δελτίο Τύπου, προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι «λαμβάνοντας υπόψη τους λόγους που όλοι γνωρίζουν, σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την διεξαγωγή της εκδήλωσης και αποφασίσθηκε η ακύρωσή της».

Ο Μέσι προκάλεσε την αγανάκτηση χιλιάδων φιλάθλων, καθώς επικαλούμενος τραυματισμό, δεν αγωνίσθηκε στον φιλικό αγώνα του Χονγκ Κονγκ. Οι φίλαθλοι, που είχαν πληρώσει περισσότερα από 4.800 δολάρια Χονγκ Κονγκ (σ.σ. 500 δολάρια) για να δουν τον Μέσι, απαιτούσαν διά βοής την επιστροφή των χρημάτων τους, ενώ παράλληλα αποδοκίμαζαν τον συνιδιοκτήτη της Ιντερ Μαϊάμι, Ντέιβιντ Μπέκαμ όταν προσπάθησε να ευχαριστήσει τον κόσμο.

Και η αγανάκτηση των Κινέζων πολλαπλασιάσθηκε όταν τρεις ημέρες αργότερα, είδαν τον Μέσι να παίζει 30 λεπτά σε φιλικό αγώνα με την Βίσελ Κόμπε στην Ιαπωνία. Μάλιστα, η εφημερίδα Global Times ανέφερε ότι ξένες δυνάμεις είχαν συνωμοτήσει για να βλάψουν την φήμη του Χονγκ Κονγκ.

Ανάλογη «τύχη» αναμένεται να έχει και η προγραμματισμένη για τις 26 Μαρτίου φιλική αναμέτρηση της «αλμπισελέστε» στο Πεκίνο με την Ακτή Ελεφαντοστού. «Πολλοί ποδοσφαιρόφιλοι και φίλοι του Διαδικτύου μας ζήτησαν πρόσφατα πληροφορίες σχετικά με τον αγώνα του Λιονέλ Μέσι στο Πεκίνο», ανακοίνωσε σήμερα (10/2) η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Πεκίνου, το όργανο που επιβλέπει το ποδόσφαιρο στην κινεζική πρωτεύουσα, επισημαίνοντας με νόημα ότι «μετά από επαλήθευση από τις υπηρεσίες μας, το Πεκίνο δεν σχεδιάζει, προς το παρόν, να διοργανώσει τον αγώνα στον οποίο θα συμμετάσχει ο Λιονέλ Μέσι».

Η Ίντερ Μαϊάμι ζήτησε συγγνώμη για την απουσία των Μέσι και Σουάρες

Η Ίντερ Μαϊάμι ζήτησε συγνώμη για την αδυναμία του Λιονέλ Μέσι να αγωνιστεί σε φιλικό αγώνα στο Χονγκ Κονγκ, μια καθυστερημένη απόφαση που εξόργισε τους οπαδούς και απογοήτευσε τους διοργανωτές, αλλά η ομάδα του MLS έκρινε ότι ήταν απαραίτητη.

«Παρά τις καλύτερες προθέσεις μας, καταλαβαίνουμε ότι υπήρξε απογοήτευση για την απουσία του Λιονέλ Μέσι και του Λουίς Σουάρες στον αγώνα της Κυριακής και λυπούμαστε που οι δύο παίκτες δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν», ανέφερε η Ίντερ Μαϊάμι σε ανακοίνωση που έστειλε στο Reuters. 

«Αναγνωρίζουμε επίσης ότι η καθυστερημένη απόφαση προκάλεσε απογοήτευση στους υποστηρικτές μας στο Χονγκ Κονγκ και στη διοργανώτρια της εκδήλωσης, την "Tatler Asia". Θεωρούμε όμως απαραίτητο να εκφράσουμε ότι οι τραυματισμοί είναι δυστυχώς μέρος του όμορφου παιχνιδιού και η υγεία των παικτών μας πρέπει πάντα να έρχεται πρώτη».

Η αμερικανική ομάδα δήλωσε ότι θα ήταν πρόθυμη να επιστρέψει στο Χονγκ Κονγκ, αν οι οπαδοί ήταν "ανοιχτοί" στο να υποδεχθούν ξανά τον σύλλογο. «Οι παίκτες τραυματίζονται στο ποδόσφαιρο και γι' αυτό δεν φταίει κανείς. Είναι ένα μέρος του όμορφου παιχνιδιού που είναι σκληρό και επηρέασε την επίσκεψή μας στο Χονγκ Κονγκ», τονίζεται στην ανακοίνωση της Ίντερ Μαϊάμι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, BBC

Αθλητισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: «Όλα ξεκίνησαν από έναν έντονο πόνο στο αριστερό μου πόδι»

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: «Όλα ξεκίνησαν από έναν έντονο πόνο στο αριστερό μου πόδι»

Ο παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας δεν σταμάτησε ποτέ να αγωνίζεται και τώρα ετοιμάζεται για τον πιο κρίσιμο αγώνα του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ