Φρέιζερ Πράις, η συλλέκτης χρυσού: Κέρδισε ιστορικό πέμπτο παγκόσμιο τίτλο στα 100 μέτρα

Φρέιζερ Πράις, η συλλέκτης χρυσού: Κέρδισε ιστορικό πέμπτο παγκόσμιο τίτλο στα 100 μέτρα Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Η εικόνα ήταν απόλυτα γνώριμη. Η Σέλι Αν Φρέιζερ- Πράις να καλπάζει προς τον τερματισμό, για να κατακτήσει ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο και να γράψει ιστορία για μία ακόμη φορά. 

Στο κατάμεστο Hayward Field του Όρεγκον, όπου φιλοξενείται το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου, η σταρ των σπριντ κατέκτησε τον πέμπτο τίτλο της στα 100 μ., τερματίζοντας σε 10.67, που αποτελεί ρεκόρ αγώνων. 

Δεκατέσσερα χρόνια μετά τον πρώτο μεγάλο τίτλο της- το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο Πεκίνο το 2008- η Φρέιζερ Πράις συνεχίζει να γράφει ιστορία. Με την κούρσα της στο Όρεγκον η 35χρονη έγινε η πρώτη αθλήτρια που κατακτά πέντε παγκόσμιους τίτλους σε ένα ατομικό δρομικό αγώνισμα. 

Η Τζαμάικα σάρωσε τα μετάλλια στα 100 μέτρα γυναικών. Δεύτερη τερμάτισε η Σερίκα Τζάκσον, κατεβάζοντας το ατομικό της ρεκόρ στα 10.73, ενώ η κάτοχος πέντε χρυσών Ολυμπιακών μεταλλίων Ελέιν Τόμπσον Χέρα πήρε το χάλκινο με 10.81. 

«Δεν μπορώ ούτε να φανταστώ πόσες φορές είχα αναποδιές και επανήλθα. Και να’μαι εδώ ξανά», δήλωσε η Φρέιζερ Πράις. «Συνεχίζω να υπενθυμίζω στον εαυτό μου ότι κάποιες φορές το θέμα δεν είναι ότι δεν έχεις την ικανότητα, αλλά να είναι η κατάλληλη στιγμή. Και σήμερα ήταν η κατάλληλη στιγμή», συμπλήρωσε.  

Πλέον έχει 21 μετάλλια σε Παγκόσμια πρωταθλήματα και Ολυμπιακούς αγώνες, εκ των οποίων τα 14 είναι χρυσά. Θα έχει την ευκαιρία να μεγαλώσει κι άλλο αυτή τη συλλογή προτού φύγει από το Όρεγκον, καθώς αναμένεται να μετάσχει τόσο στα 200 μ., όσο και στα 4Χ100 μέτρα. 

Η Τζαμαϊκανή «βολίδα» κατέκτησε τον πρώτο παγκόσμιο τίτλο της στα 100 μ. το 2009 στο Βερολίνο και το 2013 στη Μόσχα, έκανε το «νταμπλ» στα σπριντ, κερδίζοντας το χρυσό και στα 200 μέτρα. Διατήρησε τον παγκόσμιο τίτλο στα 100 μ. στο Πεκίνο το 2015 και λίγα χρόνια αργότερα έκανε τη μεγάλη επιστροφή στη διοργάνωση. 

Την ώρα που γεννούσε τον γιο της, παρακολουθούσε τον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2017 στα 100 μέτρα. Δύο χρόνια αργότερα, επανήλθε στη διοργάνωση και κατέκτησε ξανά τον παγκόσμιο τίτλο, για τέταρτη φορά. 

«Νιώθω τυχερή που έχω αυτό το ταλέντο και που συνεχίζω να το κάνω αυτό στα 35 μου, έχοντας αποκτήσει ένα μωρό. Ελπίζω να εμπνέω γυναίκες», δήλωσε η Φρέιζερ Πράις. 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM