Euro 2020: Στόχος ρατσιστικών επιθέσεων στα social media οι 3 Άγγλοι που έχασαν πέναλτι στον τελικό

Euro 2020: Στόχος ρατσιστικών επιθέσεων στα social media οι 3 παίκτες της Αγγλίας που έχασαν πέναλτι στον τελικό Facebook Twitter
Ο Μπουκαγιό Σακά κλαίει απαρηγόρητος μετά το χαμένο πέναλτι (Πηγη φωτο EPA)
0

Στόχος ρατσιστικών επιθέσεων έγιναν οι τρεις μαύροι ποδοσφαιριστές της Αγγλίας που αστόχησαν στα πέναλτι στον τελικό του Euro 2020, το οποίο κατέκτησε η Ιταλία

Λίγη ώρα μετά τον τελικό, ο Μάρκους Ράσφορντ, ο Τζέιντον Σάντσο και ο Μπουκάγιο Σάκα δέχθηκαν ρατσιστικές επιθέσεις στα social media, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση τόσο της αστυνομίας όσο και της αγγλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου. 

Η Μητροπολιτική Αστυνομία σε ανάρτηση στο Τwitter ανέφερε ότι έχει γνώση των «προσβλητικών και ρατσιστικών» σχολίων στα social media, σε βάρος ποδοσφαιριστών, μετά τον τελικό. Η αστυνομία ξεκαθάρισε ότι αυτή είναι μία «απολύτως απαράδεκτη» συμπεριφορά, η οποία «δεν θα γίνει ανεκτή» και θα γίνει έρευνα για το θέμα. 

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αγγλίας σε ανακοίνωσή της εξέφρασε τον αποτροπιασμό της για τις ρατσιστικές επιθέσεις. «Κάνουμε ότι μπορούμε για να υποστηρίξουμε τους παίκτες που έχουν επηρεαστεί», ανέφερε η ομοσπονδία και έκανε έκκληση για τις αυστηρότερες δυνατές ποινές στους υπεύθυνους. 

«Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για την εξάλειψη των διακρίσεων στο ποδόσφαιρο, αλλά καλούμε την κυβέρνηση να ενεργήσει γρήγορα και να φέρει την κατάλληλη νομοθεσία ώστε αυτή η συμπεριφορά να έχει πραγματικές συνέπειες», τόνισε η ομοσπονδία. 

Παράλληλα κάλεσε και τις εταιρείες των social media να αναλάβουν ευθύνες και δράση, προκειμένου να αποκλείσουν από τις πλατφόρμες τους τέτοιους χρήστες, αλλά και να συγκεντρώσουν αποδείξεις που μπορούν να οδηγήσουν σε διώξεις. 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM