Euro 2020: Η Ιταλία νίκησε στα πέναλτι την Αγγλία και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης

Euro 2020: Η Ιταλία νίκησε στα πέναλτι την Αγγλία και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Ήταν ένας τελικός Euro που το είχε όλα: γκολ «από τα αποδυτήρια», ισοφάριση, βροχή, παράταση και πενάλτι. Και στο τέλος, νίκησαν οι Ιταλοί απέναντι στους Άγγλους που δεν κατάφεραν να φέρουν το «τρόπαιο στο σπίτι του». 

Στο δεύτερο μόλις λεπτό, οι Βρετανοί σκόραραν με τον Σο, που πέτυχε το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία των τελικών των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Η Ιταλία, χρειάστηκε περίπου 20 λεπτά για να συνέλθει από το «σοκ» και να βρει τα πατήματά της. Στο δεύτερο ημίχρονο οι Ιταλοί κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 67ο λεπτό με τον Μπονούτσι.

Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι είχε συντριπτική κατοχή της μπάλας χωρίς όμως να καταφέρνει να κάνει την διαφορά στις τελικές προσπάθειες. Αντίθετα, οι Άγγλοι ήταν καλά οργανωμένοι πίσω από τη μεσαία γραμμή και δεν σημειώθηκε άλλο γκολ στην κανονική διάρκεια του αγώνα.

Τίποτα δεν άλλαξε ούτε στην ημίωρη παράταση και στα πέναλτι οι Ιταλοί έδειξαν χαρακτήρα απέναντι στην κακή παράδοση των Άγγλων και στέφθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης. Ο Ντοναρούμα αναδείχτηκε στον «απόλυτο ήρωα» αφού έπιασε τρία πέναλτι, δίνοντας την νίκη στους Ιταλούς με 3-2  από την άσπρη βούλα.

Euro 2020: Η Ιταλία νίκησε στα πέναλτι την Αγγλία και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης Facebook Twitter

Τα πέναλτι:

Μπεράρντι 1-0
Κέιν 1-1
Μπελότι 1-1 (απόκρουση)
Μαγκουάιρ 1-2
Μπονούτσι 2-2
Ράσφορντ 2-2 (δοκάρι)
Μπερναρντέσκι 3-2
Σάντσο 3-2 (απόκρουση)
Ζορζίνιο 3-2 (απόκρουση)
Σάκα 3-2 (απόκρουση)

Οι Ιταλοί κατακτούν για δεύτερη φορά το τρόπαιο (μετά το 1968), με δύο χαμένους τελικούς στο μεσοδιάστημα (2000 και 2012). Στον αντίποδα, οι απογοητευμένοι Βρετανοί αποχώρησαν από το γήπεδο του Γουέμπλεϊ, χωρίς προς το παρόν να έχουν καταφέρει να «σηκώσουν» ποτέ το Euro.

Η Ιταλία, με τέσσερα παγκόσμια κύπελλα και δύο ευρωπαϊκά πρωταθλήματα απέδειξε για μία ακόμα φορά ότι διαθέτει διαχρονικά πολύ βαριά «φανέλα», με τα «λιοντάρια» της Βρετανίας να αναζητούν εδώ και πενήντα πέντε χρόνια κάποιον διεθνή τίτλο, μετά το παγκόσμιο κύπελλο του 1966. 

Euro 2020: Η Ιταλία νίκησε στα πέναλτι την Αγγλία και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης Facebook Twitter
GETTY IMAGES

Η σύνθεση των ομάδων:

Ιταλία (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Κιελίνι, Μπονούτσι, Εμερσον (118' Φλορέντσι), Ντι Λορέντσο, Βεράτι (96' Λοκατέλι), Ζορζίνιο, Μπαρέλα (54' Κριστάντε), Κιέζα (85' Μπερναρντέσκι), Ινσίνιε (91' Μπελότι), Ιμόμπιλε (55' Μπεράρντι)

Αγγλία (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Γουόκερ (120' Σάντσο), Σο, Ράις (74' Χέντερσον, 120' Ράσφορντ), Τρίπιερ (71' Σάκα), Μάουντ (99' Γκρίλις), Φίλιπς, Στέρλινγκ, Κέιν.

Διαιτητής: Μπιορν Κάιπερς (Ολλανδία)
Κίτρινες: Μπονούτσι, Μπαρέλα, Ινσίνιε, Κιελίνι, Ζορζίνιο, Μαγκουάιρ

Euro 2020: Η Ιταλία νίκησε στα πέναλτι την Αγγλία και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης Facebook Twitter

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM