Euro 2020: Το μήνυμα Χέντερσον σε queer που πήγε στο γήπεδο με μέικαπ - «Το ποδόσφαιρό είναι για όλους»

Euro 2020: Το μήνυμα Χέντερσον σε queer που πήγε στο γήπεδο με μέικαπ - «Το ποδόσφαιρό είναι για όλους» Facebook Twitter
Ο Τζο Γουάιτ στο Γουέμπλεϊ για τον αγώνα Αγγλία - Γερμανία στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος - Πηγή φωτογραφίας: Twitter
0

Ο μέσος της Εθνικής Αγγλίας και της Λίβερπουλ, Τζόρνταν Χέντερσον έστειλε μήνυμα αποδοχής και αλληλεγγύης στον Τζο Γουάιτ, έναν δικηγόρο queer και non-binary, συν-πρόεδρο της Gay Gooners, ομάδας φιλάθλων της Άρσεναλ, που εμφανίστηκε σε ματς του Euro 2020 με μέικαπ και χωρίς να κρύβει τη σεξουαλική του ταυτότητα.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 29 Ιουνίου, ο Γουάιτ ήταν παρών ως «ανοιχτά queer» στο παιχνίδι μεταξύ Αγγλίας - Γερμανίας για τους «16» του Euro 2020, στο Γουέμπλεϊ. 

Λίγο μετά τη νίκη της Αγγλίας, πόσταρε στο Twitter: «Αυτή είναι πραγματικά μια μικρή και προσωπική νίκη, αλλά σήμερα ήταν ο πρώτος μου αγώνας στο Γουέμπλει με μέικαπ και ως ανοιχτά queer. Δεν υπήρξε απολύτως κανένα ζήτημα από τους φιλάθλους. Παρότι ήμουν πλήρως τρομοκρατημένος πριν τον αγώνα, είμαι πραγματικά περήφανος για τους φιλάθλους μας». 

Λίγο αργότερα, ο Χέντερσον έκανε retweet απαντώντας στον Γουάιτ. «Γεια σου Τζο. Χαίρομαι που ακούω πως απόλαυσες τον αγώνα, όπως θα έπρεπε να κάνεις. Κανείς δεν πρέπει να φοβάται να πηγαίνει και να στηρίζει την ομάδα ή τη χώρα του γιατί το ποδόσφαιρο είναι για όλους ανεξαιρέτως. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη, απόλαυσε τα υπόλοιπα ματς του euro».

Με πληροφορίες από PinkNews

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM