Ο μέσος της Εθνικής Αγγλίας και της Λίβερπουλ, Τζόρνταν Χέντερσον έστειλε μήνυμα αποδοχής και αλληλεγγύης στον Τζο Γουάιτ, έναν δικηγόρο queer και non-binary, συν-πρόεδρο της Gay Gooners, ομάδας φιλάθλων της Άρσεναλ, που εμφανίστηκε σε ματς του Euro 2020 με μέικαπ και χωρίς να κρύβει τη σεξουαλική του ταυτότητα.

 

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 29 Ιουνίου, ο Γουάιτ ήταν παρών ως «ανοιχτά queer» στο παιχνίδι μεταξύ Αγγλίας - Γερμανίας για τους «16» του Euro 2020, στο Γουέμπλεϊ. 

 

Λίγο μετά τη νίκη της Αγγλίας, πόσταρε στο Twitter: «Αυτή είναι πραγματικά μια μικρή και προσωπική νίκη, αλλά σήμερα ήταν ο πρώτος μου αγώνας στο Γουέμπλει με μέικαπ και ως ανοιχτά queer. Δεν υπήρξε απολύτως κανένα ζήτημα από τους φιλάθλους. Παρότι ήμουν πλήρως τρομοκρατημένος πριν τον αγώνα, είμαι πραγματικά περήφανος για τους φιλάθλους μας». 

 

Λίγο αργότερα, ο Χέντερσον έκανε retweet απαντώντας στον Γουάιτ. «Γεια σου Τζο. Χαίρομαι που ακούω πως απόλαυσες τον αγώνα, όπως θα έπρεπε να κάνεις. Κανείς δεν πρέπει να φοβάται να πηγαίνει και να στηρίζει την ομάδα ή τη χώρα του γιατί το ποδόσφαιρο είναι για όλους ανεξαιρέτως. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη, απόλαυσε τα υπόλοιπα ματς του euro».

 

Με πληροφορίες από PinkNews