Euro 2020: Με περιβραχιόνιο στα χρώματα του Pride ο αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας στον σημερινό αγώνα

Euro 2020: Με περιβραχιόνιο στα χρώματα του Pride ο αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας στον σημερινό αγώνα Facebook Twitter
Μήνυμα αλληλεγγύης στις LGBT+ κοινότητες από τον Χάρι Κέιν - Πηγή φωτογραφίας: ΕΡΑ
0

Ο Χάρι Κέιν, ο αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας, θα φορέσει περιβραχιόνιο με τα χρώματα του ουράνιου τόξου στο σημερινό αγώνα με τη Γερμανία για τους «16» του Euro 2020, σε ένδειξη «αλληλεγγύης και στήριξης» στις LGBT+ κοινότητες όλου του κόσμου. 


Φίλαθλοι και μη επαίνεσαν την πρωτοβουλία του Κέιν στα social media, επισημαίνοντας πως η ομοφοβία στο χώρο του αθλητισμού κάνει πιο απαραίτητες από ποτέ κινήσεις σαν κι αυτή.

Ο Βρετανός επιθετικός της Τότεναμ ακολούθησε το παράδειγμα του Γερμανού συναδέλφου του Μανουέλ Νόιερ, ο οποίος φορούσε το πολύχρωμο περιβραχιόνιο σε κάθε ματς της ευρωπαϊκής διοργάνωσης και γι'αυτόν τον λόγο έγινε στόχος έρευνας από την UEFA. 


Η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική Ένωση εξέτασε το αν το περιβραχιόνιο του αρχηγού της Εθνικής Γερμανία συνιστούσε «πολιτικό» μήνυμα. Ωστόσο, όπως αποφάσισε, «προωθούσε ένα καλό σκοπό, δηλαδή τη διαφορετικότητα, γι'αυτό και στην ομάδα δεν θα επιβληθούν πειθαρχικές ποινές». 

Με πληροφορίες από PinkNews 


 

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM