Euro 2020: Ακτιβιστής της Greenpeace προσγειώθηκε με αλεξίπτωτο σε γήπεδο, τραυματίστηκαν δύο άτομα (Βίντεο)

Euro 2020: Ακτιβιστής της Greenpeace προσγειώθηκε με αλεξίπτωτο σε γήπεδο, τραυματίστηκαν δύο άτομα (Βίντεο) Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Ακτιβιστής της Greenpeace προσγειώθηκε με αλεξίπτωτο στο Allianz Arena, πριν από την αναμέτρηση της Γερμανίας με τη Γαλλία για το Euro 2020, με συνέπεια να τραυματίσει δύο ανθρώπους.



Το περιστατικό συνέβη λίγο πριν από την έναρξη του ματς, το βράδυ της Τρίτης. Ο ακτιβιστής πέταξε με μηχανοκίνητο αλεξίπτωτο πάνω από το γήπεδο, αλλά έχασε τον έλεγχο και μπλέχτηκε στα καλώδια στην οροφή. 

 

Παραλίγο να πέσει στις κερκίδες, αλλά τελικά προσγειώθηκε στον αγωνιστικό χώρο, ανάμεσα σε ποδοσφαιριστές. Δύο άτομα τραυματίστηκαν στο κεφάλι- όχι σοβαρά- από τις προσπάθειές του να προσγειωθεί και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

 

 

Ο 38χρονος ακτιβιστής- που δεν τραυματίστηκε- συνελήφθη και τώρα η αστυνομία του Μονάχου κάνει έρευνα για «αρκετές» παραβάσεις, μεταξύ άλλων και των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας.

 

Euro 2020: Ακτιβιστής της Greenpeace προσγειώθηκε με αλεξίπτωτο σε γήπεδο, τραυματίστηκαν δύο άτομα (Βίντεο) Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA

 

Euro 2020: Ακτιβιστής της Greenpeace προσγειώθηκε με αλεξίπτωτο σε γήπεδο, τραυματίστηκαν δύο άτομα (Βίντεο) Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA

 

Ο εκπρόσωπος της Greenpeace, Μπέντζαμιν Στέφαν, ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό και τόνισε ότι ο ακτιβιστής δεν ήθελε να μπει στο γήπεδο. Πρόθεσή του, δήλωσε, ήταν να πετάξει πάνω από αυτό, διατηρώντας την απαραίτητη απόσταση ασφαλείας και να ρίξει στο γήπεδο ένα μπαλόνι με μήνυμα διαμαρτυρίας.

 

«Υπήρξε ένα τεχνικό πρόβλημα κατά τη διάρκεια της πτήσης πάνω από το γήπεδο και ξαφνικά έχασε ύψος», συμπλήρωσε και εξήγησε ότι ο ακτιβιστής δεν είχε άλλη επιλογή παρά να προσγειωθεί στον αγωνιστικό χώρο, αφού χτύπησε στα καλώδια που είναι δεμένα στην οροφή του σταδίου.

 

«Λυπούμαστε πολύ και ζητάμε συγγνώμη στους δύο ανθρώπους που τραυματίστηκαν», συμπλήρωσε ο Στέφαν.

 

Η αστυνομία του Μονάχου σε ανακοίνωση για το περιστατικό τόνισε ότι «δεν υπάρχει καμία κατανόηση για τέτοιες ανεύθυνες πράξεις». Η UEFA έκανε λόγο για απερίσκεπτη και επικίνδυνη ενέργεια, η οποία θα μπορούσε να έχει σοβαρές συνέπειες για το μεγάλο αριθμό ανθρώπων που βρίσκονταν στο γήπεδο.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM