ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΕΠΣ Δωδεκανήσου: Ομάδες εξετάζουν πρόταση να αγωνιστούν στην Τουρκία- Η απάντηση Αυγενάκη

Μπάλα ποδοσφαίρου Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI
0

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δωδεκανήσου ανακοίνωσε ότι κάποιες ομάδες εξετάζουν ακόμη και πρόταση να αγωνιστούν στην Τουρκία- λόγω προβλημάτων με το ηλεκτρονικό μητρώο- κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη. 

Στη συνέχεια η ΕΠΣ Δωδεκανήσου διευκρίνισε πως η αναφορά στην Τουρκία ήταν «προϊόν αγανάκτησης», που «δεν υπάρχει περίπτωση να αποτελέσει γεγονός», ενώ ανακοίνωση με πυρά κατά του Λευτέρη Αυγενάκη εξέδωσε και η ΕΠΟ. 

Το ζήτημα αφορά την εγγραφή των συλλόγων στο ηλεκτρονικό μητρώο ερασιτεχνικών ομάδων της ΓΓΑ. Η ΕΠΣ Δωδεκανήσου ανακοίνωσε ότι περίπου 30 σωματεία της «δεν προλαβαίνουν και δεν έχουν τη δυνατότητα» να κάνουν χρήση της παράτασης που δόθηκε. 

«Δυστυχώς, μέσα στα προαναφερόμενα σωματεία, υπάρχουν και ομάδες των μικρών ακριτικών μας νησιών. Έχουμε ενημερωθεί ανεπίσημα από κάποια σωματεία ότι, αν δεν βρεθεί λύση στο πρόβλημα τους, εξετάζουν ακόμη και την πρόταση που τους έχει γίνει να αγωνισθούν στη γείτονα χώρα, λέγοντας ότι εμάς σαν ποδόσφαιρο, δεν μας χωρίζει κάτι. Θα μας φέρουν στη δυσάρεστη θέση να ορίζουμε εκεί τα παιχνίδια, αφού για άλλη μια φορά ο υφυπουργός δεν έπραξε τα αυτονόητα», ανέφερε μεταξύ η ΕΠΣ Δωδεκανήσου. 

Αργότερα, διευκρινίστηκε ότι η αναφορά στην Τουρκία ήταν προϊόν αγανάκτησης. «Κατόπιν επικοινωνίας του προέδρου της ΕΠΣ Δωδεκανήσου, Παναγιώτη Διακοφώτη με τους αγανακτισμένους παράγοντες των αθλητικών σωματείων, που δυσανασχετούν με την αποβολή τους από το πρωτάθλημα της εκάστοτε κατηγορίας της Δωδεκανήσου λόγω μη εγγραφής τους στο μητρώο, διευκρίνισαν ότι η αναφορά τους στη γείτονα χώρα, και μάλιστα σε επικοινωνία που είχαν με το υπουργείο Αθλητισμού, ήταν προϊόν αγανάκτησης που έχουν επέλθει λόγω της υποχρεωτικότητας και σχεδόν αντισυνταγματικής απόφασης τους υπουργείου για τη συμμετοχή τους ή όχι στο εκάστοτε πρωτάθλημα και ότι φυσικά δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αποτελέσει γεγονός», ανέφερε η νεότερη ανακοίνωση. 

Ο Λευτέρης Αυγενάκης αντέδρασε με μια λιτή ανάρτηση στο Twitter. «Με τα εθνικά θέματα δεν επιτρέπεται κανένας να παίζει», έγραψε ο υφυπουργός Αθλητισμού. 

Ανακοίνωση για το θέμα αυτό εξέδωσε και η ΕΠΟ. «Δυστυχώς μία από τις συνέπειες του “Μητρώου” είναι η αδυναμία ερασιτεχνικών ομάδων των μικρών νησιών του Αιγαίου να προσαρμοστούν στην γραφειοκρατία και τις αδιανόητες άλλες προϋποθέσεις που απαιτούνται για να αγωνιστούν στα πρωταθλήματα των τοπικών ΕΠΣ», ανέφερε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία. 

«Η επιμονή του κ. Αυγενάκη στην επιβολή διαδικασιών ανέφικτων για τα μικρά ερασιτεχνικά σωματεία των νησιών ή άλλων γεωγραφικά απομακρυσμένων περιοχών της χώρας, οδηγεί σε πράξεις απόγνωσης σαν αυτές που αναφέρονται σε σημερινή ανακοίνωση της ΕΠΣ Δωδεκανήσου. Πράξεις οι οποίες ούτε είναι, ούτε πρέπει να είναι εφαρμόσιμες», επεσήμανε ακόμη η ΕΠΟ και κάλεσε τον κ. Αυγενάκη να «αναλογιστεί τις συνέπειες των πεπραγμένων του». 
 

Αθλητισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: «Όλα ξεκίνησαν από έναν έντονο πόνο στο αριστερό μου πόδι»

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: «Όλα ξεκίνησαν από έναν έντονο πόνο στο αριστερό μου πόδι»

Ο παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας δεν σταμάτησε ποτέ να αγωνίζεται και τώρα ετοιμάζεται για τον πιο κρίσιμο αγώνα του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ