«Επιλέξαμε να κρατήσουμε τα όνειρά μας ζωντανά»- Το βίντεο της Ολυμπιακής ομάδας προσφύγων

«Επιλέξαμε να κρατήσουμε τα όνειρά μας ζωντανά»- Το βίντεο της Ολυμπιακής ομάδας προσφύγων που «ανήκει σε όλους» Facebook Twitter
0

Μια ομάδα που αψηφά σύνορα και όρια. Αυτή είναι η Ολυμπιακή ομάδα των προσφύγων, που στο Τόκιο θα αποτελείται από 29 αθλητές

Στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο θα αγωνιστεί για δεύτερη φορά ομάδα προσφύγων, υπό την Ολυμπιακή σημαία. Θα είναι η δεύτερη αποστολή που θα μπει στο στάδιο στην τελετή έναρξης, μετά την ελληνική. 

«Δεν έχουμε το ίδιο έθνος ή την ίδια γλώσσα. Κάθε ένας από εμάς έχει μια διαφορετική ιστορία», λέει η Γιούσρα Μαρντίνι στο βίντεο που δημιούργησε η ΔΟΕ για την Ολυμπιακή ομάδα προσφύγων. 

«Όμως, υπάρχει κάτι που όλοι μας έχουμε κοινό. Επιλέξαμε να κρατήσουμε τα όνειρά μας ζωντανά. Τα κουβαλήσαμε μαζί μας, διασχίζοντας ωκεανούς, ερήμους και πόλεις και τα ενώσαμε για να σχηματίσουμε μια ομάδα μεγαλύτερη από εμάς», συνεχίζει ως αφηγήτρια του βίντεο η κολυμβήτρια από τη Συρία. 

«Μια ομάδα που αψηφά τα σύνορα και τα όρια. Μια ομάδα που ανήκει σε όλους», τονίζει. Η Γιούσρα Μαρντίνι είναι για δεύτερη φορά μέλος της Ολυμπιακής ομάδας προσφύγων, μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. 

Το 2015, όταν έκανε το ταξίδι από τις τουρκικές ακτές προς τη Λέσβο, χάλασε η μηχανή της βάρκας στην οποία επέβαινε μαζί με άλλους. Τότε, μαζί με την αδελφή της, έπεσαν στο νερό και για ώρες έσυραν τη βάρκα μέχρι τις ακτές της Λέσβου.


 

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM