ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Επεισόδια στου Ρέντη: Δεκάδες γονείς έκλεισαν την Πέτρου Ράλλη- Στους 424 οι προσαχθέντες

Επεισόδια στου Ρέντη: Δεκάδες γονείς έκλεισαν την Πέτρου Ράλλη- Στους 424 οι προσαχθέντες Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: Eurokinissi
0

Κλειστή είναι η Πέτρου Ράλλη, καθώς συγγενείς των εκατοντάδων προσαχθέντων για τα επεισόδια στον αγώνα του βόλεϊ Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός έχουν συγκεντρωθεί έξω από το Μεταγωγών. 

Σε εκατοντάδες προσαγωγές έχει προχωρήσει η αστυνομία προκειμένου να εντοπίσει τον δράστη ή τους δράστες της επίθεσης στον αστυνομικό έξω από το κλειστό γυμναστήριο Μελίνα Μερκούρη στου Ρέντη, όπου σημειώθηκαν επεισόδια. 

Συγκεκριμένα η αστυνομία έχει προσαγάγει συνολικά 424 άτομα, τα οποία από το κλειστό του Ρέντη λίγο μετά τα μεσάνυχτα μεταφέρθηκαν στην Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής  στην Πέτρου Ράλλη προκειμένου να γίνει εξακρίβωση στοιχείων και να διαπιστωθεί εάν και ποιοι εμπλέκονται στα συγκεκριμένα επεισόδια.

Εξω από το Μεταγωγών από τις πρώτες πρωινές ώρες βρίσκονται δεκάδες γονείς, καθώς έχουν προσαχθεί τα παιδιά τους και περιμένουν να δουν ποιες θα είναι οι εξελίξεις. Υπάρχουν επίσης πολλοί φίλοι και συγγενείς των προσαχθέντων.

Στο μεταξύ, ο 31χρονος αστυνομικός νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας ο αστυνομικός.

Ο αρχιφύλακας των ΜΑΤ δέχτηκε φωτοβολίδα ευθείας βολής στο μηρό κατά τα επεισόδια έξω από το Μελίνα Μερκούρη στο ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στο βόλεϊ.

Στο νοσοκομείο μετέβησαν τόσο ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης όσο και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας του αστυνομικού.

«Η επίθεση αυτή δεν πρέπει και δε θα μείνει ατιμώρητη, είναι ζήτημα νομιμότητας, είναι ζήτημα δικαιοσύνης», τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου σε δηλώσεις του για τη «δολοφονική επίθεση», όπως τη χαρακτήρισε. 

Ο Γιάννης Οικονόμου υπογράμμισε ότι «αυτή τη στιγμή η έννοια μας είναι στην υγεία του τραυματία αστυνομικού» και εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους γιατρούς για τις προσπάθειες τους να τον κρατήσουν στη ζωή.

Επεισόδια στου Ρέντη: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Κατά τη διάρκεια του αγώνα, χούλιγκαν εξήλθαν από το γήπεδο και κινήθηκαν απειλητικά κατά αστυνομικών- εκσφενδονίζοντας αντικείμενα, πέτρες, ενώ πραγματοποίησαν ευθεία βολή ναυτικών φωτοβολίδων, με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό αστυνομικού της ΥΑΤ, ο οποίος μεταφέρθηκε στο πλησιέστερο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση» αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια. 

«Από τις εξέδρες του γηπέδου όπου επανήλθαν τα άτομα αυτά μετά την επίθεση, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 400 προσαγωγές ατόμων, τα οποία οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Μεταγωγών Αττικής. Στα άτομα αυτά πραγματοποιείται πλήρης εξακρίβωση στοιχείων, λήψη μαρτυρικών καταθέσεων, καθώς και λήψη δειγμάτων με σκοπό την ανίχνευση πυρίτιδας.

»Η ανωτέρω διαδικασία τελεί υπό την εποπτεία εισαγγελικών Αρχών, η οποία θα ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα και ακολουθείται, καθώς υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ανάμεσα στους προσαγόμενους βρίσκονται οι δράστες της επίθεσης. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής οι εισαγγελικές Αρχές θα αποφασίσουν την περαιτέρω δικονομική διαχείριση των προσαγόμενων» επισημαίνεται. 

«Μέχρι στιγμής από το χώρο του γηπέδου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρουχισμός (μπλούζες, μπουφάν, κουκούλες τύπου full face), υπολείμματα αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αναδιπλούμενος σουγιάς, υπολείμματα από καμένα ρούχα, κροτίδες και φωτοβολίδες» καταλήγει η ανακοίνωση. 

Αθλητισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ