ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Καρδιακή ανακοπή για 10 λεπτά υπέστη ο αστυνομικός μετά τα επεισόδια στο Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

Καρδιακή ανακοπή για 10 λεπτά υπέστη ο αστυνομικός μετά τα επεισόδια στο Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Συγκρατημένα αισιόδοξοι είναι οι γιατροί στο κρατικό της Νίκαιας αφού μετά από πολύωρη επέμβαση κατάφεραν και σταθεροποίησαν την υγεία του 31χρονου άνδρα των ΜΑΤ που χτυπήθηκε από ναυτική φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια επεισοδίων ανάμεσα στον αγώνα βόλεϊ Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός.

Ο αστυνομικός τραυματίστηκε όταν περίπου 150 οπαδοί του Ολυμπιακού βγήκαν από το γήπεδο και επιτέθηκαν στις διμοιρίες των ΜΑΤ με βόμβες μολότοφ και φωτοβολίδες, ξεκινώντας επεισόδια. Μία από αυτές χτύπησε τον αρχιφύλακα στο πόδι με αποτέλεσμα να υποστεί κάκωση μηριαίας αρτηρίας και συνέπεια να χάσει πολύ αίμα.

Όπως αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσε λίγο πριν της 3 τα ξημερώματα το Γενικό Κρατικό Νίκαιας, ο 31χρονος αστυνομικός μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο χειρουργείο και κατά τη διάρκεια της επέμβασης υπέστη καρδιακή ανακοπή, έγινε ΚΑΡΠΑ και επανήλθε μετά από 10 λεπτά. Μετά από προσωρινή σταθεροποίηση με υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων ανευρέθη και αφαιρέθηκε μεταλλική βολίδα διαστάσεων 5Χ2Χ2 cm και άλλα μεταλλικά θραύσματα στην περιοχή των μηριαίων αγγείων.  Ο ασθενής σε βαρειά γενική κατάσταση μεταφέρθηκε στις 01:30 της 8ης /12/2023 στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για τον εντοπισμό του δράστη, μέχρι τις 6 το πρωί, η αστυνομία είχε προχωρήσει σε 424 προσαγωγές ατόμων, τα οποία έχουν μεταφερθεί στο Αλλοδαπών.

Κρίσιμες θα είναι πλέον οι επόμενες ώρες καθώς το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου θα τον παρακολουθεί προκειμένου να δει την εξέλιξη της υγείας του και την ανταπόκριση του οργανισμού του τόσο στον τραυματισμό όσο και στο χειρουργείο.

Στο νοσοκομείο μετέβησαν τόσο ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης όσο και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας του αστυνομικού.


 

Αθλητισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ