Μία Αυστραλή κολυμβήτρια, αργυρή ολυμπιονίκης στους Ολυμπιακούς του 2016, αποσύρθηκε από τα επερχόμενα τράιαλς των Ολυμπιακών Αγώνων, επικαλούμενη την ύπαρξη «μισογύνηδων διεστραμμένων» στο άθλημα. 


Η 26χρονη Μαντλίν Γκρόουβς δήλωσε πως είχε καταγγείλει το 2020 ανώνυμα άτομο στο άθλημα που την είχε κάνει να νιώσει άβολα. 

 

Ανακοινώνοντας την απόφασή της για απόσυρση από τους αγώνες επιλογής της ολυμπιακής ομάδας κολύμβησης, τόνισε: «Ας είναι αυτό ένα μάθημα σε όλους τους μισογύνηδες διαστραμμένους... και τους γλείφτες τους...».

 

«Δεν μπορείς πια να εκμεταλλεύεσαι νέες γυναίκες και κορίτσια, να τους κάνεις μπόντι σέιμινγκ ή να τις τρελαίνεις ιατρικά και να περιμένεις μετά να σε εκπροσωπήσουν ώστε να κερδίσεις το ετήσιο μπόνους σου. Ο χρόνος τελείωσε» έγραψε η ίδια σε ποστ στα social media εξηγώντας την απόφασή της. 
 

Η ίδια, αργυρή ολυμπιονίκης στα 200 μέτρα πεταλούδα και τη μεικτή ομαδική 4x100, το 2016, ξεκαθάρισε πως δεν αποσύρεται από το άθλημα και σχεδιάζει να αγωνιστεί σε διοργανώσεις του τρέχοντος έτους. 


Η ομοσπονδία κολύμβησης τόνισε πως λαμβάνει σοβαρά υπ'όψιν τις καταγγελίες περί σεξουαλικής βίας στα μέλη της, ενημερώνοντας πως επιχείρησε να επικοινωνήσει με την Γκρόουβς για τις αρχικές καταγγελίες της, τον περασμένο Νοέμβριο και Δεκέμβριο, χωρίς εκείνη ωστόσο να παράσχει περαιτέρω λεπτομέρειες. 

 

Σημειώνεται πως οι αγώνες επιλογής της ολυμπιακής ομάδας κολύμβησης ξεκινούν στην Αδελαΐδα το Σάββατο 12 Ιουνίου. 

 

Με πληροφορίες από BBC