«Ασημένιος» ο Μίλτος Τεντόγλου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Στίβου στο Όρεγκον

«Ασημένιος» Τεντόγλου στο Όρεγκον Facebook Twitter
Φωτ.: ΑΠΕ
0

Με τρομερό άλμα στην 6η και τελευταία του προσπάθεια (8.36μ) ο Κινέζος Γουάνγκ «έκλεψε» το χρυσό μετάλλιο από τον Μίλτο Τεντόγλου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον.

Μέχρι τότε ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Τόκιο κατείχε την πρώτη θέση με 8.32μ (5η προσπάθεια), άλμα που τελικά του χάρισε την 2η θέση στον τελικό του μήκους και το ασημένιο μετάλλιο. Τρίτος ήταν ο Ελβετός Εχάμερ με 8.16μ. 

Στην 8η συμμετοχή του σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης την τελευταία τετραετία κι έχοντας κατακτήσει 5 χρυσά, ο Μίλτος Τεντόγλου έφτασε μία ανάσα από το να προσθέσει στη συλλογή του το μετάλλιο που του έλειπε, αλλά ο Γουάνγκ του «πήρε την μπουκιά από το στόμα» στο φινάλε του αγώνα. 

Τα ξημερώματα της Κυριακής (17/07) ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι, μπορεί να μπήκε στον τελικό με άκυρη προσπάθεια, προερχόμενος από το 8.03μ στον χθεσινό προκριματικό (προκρίθηκε στον καταληκτικό αγώνα με την 5η καλύτερη επίδοση), ωστόσο, αυτό δεν τον εμπόδισε να βρει τα μεγάλα άλματα που ήθελε (8.30μ, 8.29μ, 8.24μ, 8.32μ) για να πάρει από νωρίς... κεφάλι στη μάχη για το χρυσό, στην 3η του συμμετοχή σε Παγκόσμιο (2017 στο Λονδίνο και 2019 στη Ντόχα οι δύο προηγούμενες).

Ο Τεντόγλου ταξίδεψε στο Γιουτζίν με φετινό ρεκόρ 8.36 μ. στη θερινή και 8.55 μ. στη χειμερινή σεζόν κι όπως αποδείχθηκε και σήμερα χρειαζόταν να φτάσει την πρώτη του επίδοση για ν΄ ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, σε μια χρονιά όπου σε σταθερή βάση περνά πάνω από τα 8.20μ.

Έτσι, για πρώτη φορά στην Ιστορία η Ελλάδα είδε έναν αθλητή του μήκους να φτάνει τόσο ψηλά σε διοργάνωση τέτοιου επιπέδου. Κανείς στο παρελθόν από αυτούς που είχαν συμμετάσχει σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα δεν είχε καταφέρει να ανέβει στο βάθρο, με καλύτερη έως σήμερα παρουσία εκείνη του Κώστα Κουκοδήμου το 1995 στο Γκέτεμποργκ, όπου είχε πάρει την 6η θέση.

«Με 8.32μ θα ήταν ντροπή να κερδίσω» 

Ο 24χρονος πρωταθλητής μίλησε μετά τον αγώνα στην κάμερα της ΕΡΤ τονίζοντας πως «από άποψη των επιδόσεων ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν από τους καλύτερους που έχω κάνει. Όλα τα άλματα ήταν κοντά και δεν μπορώ να καταλάβω τι πήγε στραβά. Το χειρότερό μου άλμα ήταν στα 8.20μ» είπε αρχικά ο Τεντόγλου και συνέχισε: 

«Ήμουν σταθερός, αλλά ένα δεν... ξέφυγε. Εκτιμώ πως οι προσγειώσεις μου ήταν αυτές που μου στέρησαν το χρυσό μετάλλιο. Πάντα είναι κακές κι αν κάνεις κακή προσγείωση χάνεις περισσότερα εκατοστά. Κρίμα που δεν πήρα το χρυσό», ωστόσο, παραδέχθηκε: 

«Από την άλλη με 8.32μ νομίζω πως θα ήταν ντροπή να κερδίσω. Δεν με πειράζει. Θα ήθελα να φτάσω στο 8.50μ κι ας μην κέρδιζα, αλλά δυστυχώς δεν έκανα κανένα τέτοιο άλμα. Το είχα πει, ότι έπρεπε να φτάσω στο 8.50μ κι από τη στιγμή που αυτό δε συνέβη, δεν έπρεπε να κερδίσω με 8.32μ»

Όταν ρωτήθηκε για το πρόβλημα που είχε στον προκριματικό με τη φόρα του απάντησε: «Αυτή τη φορά δεν ήταν το πρόβλημα η φόρα μου. Σχεδόν όλα τα πατήματά μου ήταν καλά. Απλά το έχανα στον αέρα. Δεν μπορώ να καταλάβω. Είναι κρίμα, διότι είχα καλό σερί.»

Για το γεγονός ότι κατέκτησε το 23ο μετάλλιο της Ελλάδας, τόνισε: «Σαφώς και το μετάλλιο είναι καλοδεχούμενο. Είναι, άλλωστε, το πρώτο μου στη διοργάνωση. Νομίζω πως του χρόνου θα έχω την ευκαιρία να πάρω το χρυσό.»

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ