Ξεκίνησε η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία (Φωτογραφίες)

Αρχισε η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκι ξεκίνησε σήμερα από την Φουκουσίμα, στην βορειοανατολική Ιαπωνία, απουσία κοινού, καθώς οι διοργανωτές έλαβαν κάθε απαραίτητο μέτρο για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ο ροζ και χρυσός μεταλλικός φακός, στην κορυφή σε σχήμα κερασιάς, αναφλέχθηκε το πρωί στο συμβολικό αθλητικό συγκρότημα J-Village, το οποίο είχε χρησιμεύσει ως βάση για επιχειρήσεις μετά την πυρηνική καταστροφή της 11ης Μαρτίου 2011, μετά από τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι, που έπληξε την περιοχή.

Μιλώντας στην τελετή, ο πρόεδρος του Τόκιο-2020, Σέϊκο Χασιμότο, δήλωσε ότι ελπίζει πως η Ολυμπιακή Φλόγα να λειτουργήσει ως «ακτίνα φωτός στο τέλος του σκοταδιού» και πρόσθεσε: «Αυτή η μικρή φλόγα δεν έχασε ποτέ την ελπίδα και περίμενε αυτήν την ημέρα σαν ένα άνθος κερασιάς που θα ανθίσει».

Αρχισε η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία Facebook Twitter
GETTY IMAGES
Αρχισε η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία Facebook Twitter
GETTY IMAGES

Η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία και οι Ολυμπιακοί Αγώνες, θα είναι πολύ διαφορετικοί σε σχέση με τις προηγούμενες διοργανώσεις, με τους - αποκλειστικά ντόπιους - θεατές να πρέπει να φέρουν προστατευτική μάσκα, χωρίς να πανηγυρίζουν.

Το κοινό θα είναι σε θέση να παρακολουθήσει την πορεία της Φλόγας που θα περάσει από τις 47 περιφέρειες της Ιαπωνίας πριν αφιχθεί στο Εθνικό Στάδιο του Τόκιο για την τελετή έναρξης των Αγώνων στις 23 Ιουλίου.

Αρχισε η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία Facebook Twitter
GETTY IMAGES
Αρχισε η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία Facebook Twitter
GETTY IMAGES

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοινή ανάρτηση Αντετοκούνμπο - Σενγκιούν: «Πάντα θυμόμαστε ότι ο αθλητισμός είναι φτιαγμένος για να μας ενώνει, όχι να μας χωρίζει»

Αθλητισμός / Κοινή ανάρτηση Αντετοκούνμπο - Σενγκιούν: «Πάντα θυμόμαστε ότι ο αθλητισμός είναι φτιαγμένος για να μας ενώνει, όχι να μας χωρίζει»

Η ανάρτηση Σενγκιούν για τη Μικρασιατική Καταστροφή, τα σχόλια για τον Γιάννη, οι απειλές προς τη Μαράια, το live του Αντετοκούνμπο και το τέλος της κόντρας
LIFO NEWSROOM
Ντουπλάντις για Καραλή: «Έκανε καταπληκτική χρονιά, με πιέζει τόσο πολύ»

Αθλητισμός / Ντουπλάντις για Καραλή: «Έκανε καταπληκτική χρονιά, με πιέζει τόσο πολύ»

«Εξάντλησα όλες μου τις δυνάμεις και έφυγα χαρούμενος», δηλώνει από τη δική του πλευρά ο Έλληνας πρωταθλητής μετά το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου
LIFO NEWSROOM