ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Αθλητής «χάρισε» το μετάλλιο στον αντίπαλο που πήρε λάθος δρόμο - Σταμάτησε να τον προλάβει

Αθλητής «χάρισε» το μετάλλιο στον αντίπαλο που πήρε λάθος δρόμο - Σταμάτησε να τον προλάβει Facebook Twitter
0

Αίσθηση έχει προκαλέσει η κίνηση ενός Ισπανού αθλητή που «θυσίασε» τη νίκη του στο φετινό Santander Triathlon, χαρίζοντας το μετάλλιο σε έναν αντίπαλο που πήρε λάθος στροφή στη διαδρομή. 

Ο Βρετανός αθλητής Τζέιμς Τίγκλ βρισκόταν μια ανάσα πριν κατακτήσει την τρίτη θέση στον ισπανικό διαγωνισμό όταν έκανε ένα λάθος λίγα μέτρα πριν τον τερματισμό. 

Ο Ντιέγκο Μεντρίδα τον προσπέρασε αλλά παρατήρησε το λάθος και σταμάτησε προκειμένου να επιτρέψει στον Τιγκλ να περάσει πρώτος. «Το άξιζε», δήλωσε αργότερα ο 21χρονος αθλητής. 

Ο αγώνας διεξήχθη στις 13 Σεπτεμβρίου αλλά το υλικό κυκλοφόρησε μόλις χθες, όταν δεκάδες χρήστες έσπευσαν να συγχαρούν τον Μεντρίδα για την καθαρή ένδειξη ευγενούς άμιλλας. 


Την Παρασκευή ο 21χρονος βραβεύτηκε με την τιμητική τρίτη θέση από τους διοργανωτές και το ίδιο χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, όπως ο Τζέιμς Τιγκλ, σύμφωνα με την ισπανική El Mundo.

«Είναι κάτι που οι γονείς και η ομάδα μου με δίδαξαν από τότε που ήμουν παιδί. Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να είναι μια εντελώς φυσιολογική πράξη», έγραψε ο Μεντρίδα στο Instagram. 

Η λάθος στροφή του Τιγκλ συνέβη λιγότερα από 100 μέτρα πριν την γραμμή τερματισμού όταν κατά λάθος έτρεξε προς τους θεατές σε μια περιφραγμένη περιοχή. 

«Δεν πρόσεξε τις πινακίδες ή δεν ήταν ευθυγραμμισμένες», είπε ο Μεντρίδα στο Eurosport μετά τον αγώνα. 


Ο 21χρονος αθλητής επιβράδυνε τον ρυθμό του ώστε ο Βρετανός συναθλητής του να καταφέρει να τον φτάσει. Ο Τιγκλ έσφιξε το χέρι του Μεντρίδα σε ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης και πέρασε για την γραμμή τερματισμού. 

«Όταν είδα πως έχασε το δρόμο, απλώς σταμάτησα. Ο Τζέιμς άξιζε αυτό το μετάλλιο», είπε ο 21χρονος Ισπανός, προσθέτοντας πως θα το έκανε και δεύτερη φορά. 

Ο νικητής του αγώνα ΧΑβιέ Γκόμεζ Νόγια χαρακτήρισε την κίνηση του Μεντρίδα ως «την καλύτερη στην ιστορία». 

Με πληροφορίες από BBC

Αθλητισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ