Οι παίκτες της Μπάγερν Μονάχου επιστρέφουν σήμερα στις προπονήσεις, για πρώτη φορά μετά την αναστολή της Bundesliga, λόγω κορωνοϊού, στις 13 Μαρτίου.

 

Η γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία είχε συμβουλεύσει τις ομάδες να διακόψουν τις προπονήσεις έως τις 5 Απριλίου. Έτσι, από σήμερα, οι παίκτες της Μπάγερν Μονάχου θα αρχίσουν να «ξεμουδιάζουν», προπονούμενοι σε μικρά γκρουπ.

 

«Η πρώτη ομάδα της Μπάγερν Μονάχου θα επιστρέψει στις προπονήσεις, σε μικρά γκρουπ, από τις 6 Απριλίου. Αυτό θα γίνει σε συντονισμό με την κυβερνητική πολιτική και τις σχετικές αρχές. Εξυπακούεται ότι θα υπάρχει αυστηρή επιτήρηση όλων των κανόνων υγιεινής», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση της ομάδας, στην οποία καλούνται οι φίλοι της ομάδας να συνεχίσουν να τηρούν τις οδηγίες των αρχών και να μην προσέλθουν για να παρακολουθήσουν την προπόνηση. Η Bundesliga έχει ανασταλεί έως τουλάχιστον τις 30 Απριλίου, λόγω του κορωνοϊού.


Ιταλία: Κίνδυνος για αγωγές αν ματαιωθεί το πρωτάθλημα

 

Στο μεταξύ, στην Ιταλία το πρωτάθλημα της Serie A μπορεί να παραταθεί ως τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο, δήλωσε ο επικεφαλής της λίγκας. Πολλοί πρόεδροι ομάδων τάχθηκαν υπέρ της ακύρωσης της σεζόν, αλλά ο Γκαμπριέλε Γκραβίνα εξέφρασε την αντίθεσή του.

 

«Ο μόνος σοβαρός τρόπος διαχείρισης μιας σοβαρής έκτακτης κατάστασης αυτού του είδους είναι να ολοκληρωθεί φέτος η σεζόν 2019-2020», δήλωσε στη RAI. «Επεξεργαζόμαστε μία σειρά πιθανών λύσεων για να διαχειριστούμε την κατάσταση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μπορεί να τελειώσει τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο; Αυτό είναι ένα σενάριο. Είναι ένας τρόπος να μην τεθεί σε κίνδυνο όχι μόνο η σεζόν 2019-2020, αλλά και η επόμενη», συμπλήρωσε και προειδοποίησε ότι μια ματαίωση του φετινού πρωταθλήματος πιθανόν να έφερνε το ιταλικό ποδόσφαιρο αντιμέτωπο με μια χιονοστιβάδα αγωγών.

 

Με πληροφορίες από Guardian