Και το Γουίμπλεντον εντάσσεται πλέον ανάμεσα στα μεγάλα αθλητικά γεγονότα που δεν θα πραγματοποιηθούν εφέτος λόγω του κορωνοϊού

 

Μετά από συνομιλία μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, ανακοινώθηκε ότι το γκραν σλαμ είναι αδύνατο να διοργανωθεί φέτος. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει η διοργάνωση είναι η πρώτη φορά που το Γουίμπλεντον ακυρώνεται μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. 

 

Στην λιτή ανάρτηση γνωστοποιήθηκε πως «με μεγάλη λύπη» η All England Lawn Tennis Club (AELTC)  ανακοίνωσε ότι το πρωτάθλημα του 2020 ακυρώνεται εξαιτίας του κορωνοϊού. To 134o πρωτάθλημα θα διεξαχθεί το διάστημα 28 Ιουνίου ως 11 Ιουλίου 2021. Το φετινό τουρνουά ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 29 Ιουνίου και να ολοκληρωθεί στις 12 Ιουλίου. 

 


Πληροφορίες για την ακύρωση του φημισμένου γκραν σλαμ είχαν ήδη δει το φως της δημοσιότητας από τη Δευτέρα.

 

«Το Γουίμπλεντον ανακοίνωσε ότι θα συγκαλέσει συμβούλιο την Τετάρτη για να παρθεί η τελική απόφαση. Συμμετέχω στα όργανα της ATP και της WTA και έχουν ήδη γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για να αποφασιστεί η αναβολή του. Δεν υπάρχει αμφιβολία γι'αυτό. Είναι απαραίτητο να συμβεί αυτή τη στιγμή. Είναι ουτοπικό να πιστεύουν ότι μπορούν να το διοργανώσουν με τους περιορισμούς που υπάρχουν στις μετακινήσεις. Πρόκειται για ένα διεθνές τουρνουά με εκατοντάδες χιλιάδες θεατές απ'όλο τον κόσμο. Είναι αδιανόητο να πραγματοποιηθεί», είχε δηλώσει ο αντιπρόεδρος της γερμανικής ομοσπονδίας τένις, Ντιρκ Χόρντορφ, στο Sky Sports.