Κατερίνα Στεφανίδη: Η ΔΟΕ θέτει σε κίνδυνο την υγεία μας, απαιτείται plan B για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Κατερίνα Στεφανίδη: Η ΔΟΕ θέτει σε κίνδυνο την υγεία μας, απαιτείται plan B για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Facebook Twitter
Plan B για τους Ολυμπιακούς αγώνες ζητά η Κατερίνα Στεφανίδη (Πηγή φωτό EPA)
0

Η Κατερίνα Στεφανίδη κατηγόρησε τη ΔΟΕ ότι θέτει σε κίνδυνο την υγεία των αθλητών, ζητώντας τους να συνεχίσουν να προπονούνται για τους Ολυμπιακούς αγώνες εν μέσω κορωνοϊού.

«Δεν υπάρχει αναβολή, ούτε ακύρωση. Αλλά η ΔΟΕ μας βάζει σε κίνδυνο», δήλωσε στο Reuters η Ολυμπιονίκης του επί κοντώ. «Όλοι θέλουμε να γίνουν οι Ολυμπιακοί αγώνες στο Τόκιο, αλλά υπάρχει plan B αν αυτό δεν συμβεί. Το να ξέρω αν υπάρχει μια πιθανή εναλλακτική έχει μεγάλη επίπτωση στην προπόνησή μου, γιατί μπορεί να παίρνω ρίσκα τώρα, τα οποία δεν θα έπαιρνα αν ήξερα ότι υπάρχει πιθανότητα για ένα plan B», εξήγησε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια.

«Πρέπει να αποφασίσουμε αν θα ρισκάρουμε την υγεία μας και θα συνεχίσουμε να προπονούμαστε σε αυτό το περιβάλλον», τόνισε η Κατερίνα Στεφανίδη.

Η ανακοίνωση της ΔΟΕ

Χθες συνεδρίασε το εκτελεστικό συμβούλιο της ΔΟΕ, αλλά δεν υπήρξε καμία αλλαγή στη στάση της για τους Ολυμπιακούς αγώνες Τόκιο 2020. Τόσο η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή όσο και οι Ιάπωνες διοργανωτές επιμένουν ότι οι αγώνες θα γίνουν κανονικά.

«Τέσσερις μήνες απομένουν για τους Ολυμπιακούς αγώνες, δεν υπάρχει ανάγκη για δραστικές αποφάσεις σε αυτό το στάδιο. Η όποια εικασία αυτή τη στιγμή θα ήταν αντιπαραγωγική», ανέφερε η ΔΟΕ στην ανακοίνωση και κάλεσε για μία ακόμη φορά τους αθλητές να συνεχίσουν να προετοιμάζονται για το Τόκιο 2020, «όσο καλύτερα μπορούν».

«Μας φέρνουν σε δύσκολη θέση»

«Από τον Ιανουάριο μέχρι τώρα η κατάσταση έχει επιδεινωθεί δραματικά και την ίδια περίοδο η ΔΟΕ επαναλαμβάνει τα ίδια πράγματα», σχολίασε η Στεφανίδη αναφερόμενη στην ανακοίνωση.

«Η ΔΟΕ μας φέρνει σε δύσκολη θέση. Πώς μπορούμε να προπονηθούμε σε αυτές τις συνθήκες και με αυτούς τους κινδύνους για την υγεία», υπογράμμισε η Ολυμπιονίκης, μέλος της επιτροπής αθλητών στην Παγκόσμια ομοσπονδία στίβου.

«Τα στάδια έχουν κλείσει, μπορεί να πάρουμε ειδική άδεια για να μπαίνουμε και να προπονούμαστε. Αλλά πώς μπορείς να προπονηθείς εκεί, αγγίζοντας τον ίδιο εξοπλισμό και τις ίδιες επιφάνειες; Και τι θα γίνει με τα ομαδικά αθλήματα, τη γυμναστική ή την κολύμβηση;», διερωτήθηκε.

«Θα ήθελα να δω ότι υπάρχει ανησυχία για το ρίσκο για την υγεία μας. Είναι καλό να λες ότι σε τέσσερις μήνες θα είναι όλα εντάξει. Αλλά τι γίνεται τώρα; Θέλω να δω τι κάνουν τώρα. Θέλω να ακούσω ένα plan B», υπογράμμισε η Στεφανίδη.

«Αδύνατο να συνεχίσω να προπονούμαι»

Η Κατερίνα Στεφανίδη δεν είναι η μόνη που εκφράζει τέτοιες ανησυχίες. Η Βρετανίδα παγκόσμια πρωταθλήτρια του επτάθλου Καταρίνα Τζόνσον- Τόμπσον, επεσήμανε την αντίφαση ανάμεσα στις προτροπές για προπόνηση και τις προτροπές για καραντίνα.

«Η ΔΟΕ ενθαρρύνει τους αθλητές να συνεχίσουν την προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς αγώνες όσο καλύτερα μπορούν, αλλά η κυβέρνηση επιβάλλει απομόνωση στο σπίτι, ενώ στάδια, γυμναστήρια και δημόσιοι χώροι κλείνουν. Αισθάνομαι την πίεση να προπονηθώ και να συνεχίσω την ίδια ρουτίνα, κάτι που είναι αδύνατο», έγραψε στο Τwitter η αθλήτρια, που έκανε προπόνηση στη Γαλλία αλλά αναγκάστηκε να φύγει έπειτα από το lockdown.

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναστασία Ντραγκομίροβα: «Στήριξη δεν υπάρχει από πουθενά, αλλά έχω μάθει να μην γκρινιάζω»

Αθλητισμός / Αναστασία Ντραγκομίροβα: «Στήριξη δεν υπάρχει, αλλά έχω μάθει να μην γκρινιάζω»

H ανερχόμενη αθλήτρια του ελληνικού στίβου έχει μάθει να μην αφήνει το παρελθόν να την κρατά πίσω, τροφοδοτείται από το συναίσθημα, έχει στόχο τους Ολυμπιακούς και ζωγραφίζει παντού, ακόμα και στο δέρμα της.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Ιαπωνία: Ο τεχνικός διευθυντής της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έβλεπε σε πτήση εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Αθλητισμός / Ιαπωνία: Ο τεχνικός διευθυντής της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έβλεπε σε πτήση εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Ο τεχνικός διευθυντής της Ιαπωνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας καταδικάστηκε σε αναστολή 18 μηνών και πρόστιμο 5.000 ευρώ στη Γαλλία μετά τη σύλληψή του σε πτήση με παιδικές πορνογραφικές εικόνες. Η JFA τερμάτισε άμεσα το συμβόλαιό του
LIFO NEWSROOM
Ο viral σκοπευτής των Ολυμπιακών ξανά στην κορυφή – Τρία χρυσά για την Τουρκία στο Ευρωπαϊκό 2025

Αθλητισμός / Ο viral σκοπευτής των Ολυμπιακών ξανά στην κορυφή – Τρία χρυσά για την Τουρκία στο Ευρωπαϊκό 2025

Αυτή τη φορά, οδήγησε την εθνική ομάδα της Τουρκίας σε σαρωτική επικράτηση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αεροβόλων Όπλων, που φιλοξενήθηκε στην Κωνσταντινούπολη
LIFO NEWSROOM
Aurelien Fontenoy: Ο Γάλλος ποδηλάτης που «κατέκτησε» τον Πύργο του Άιφελ

Αθλητισμός / Aurelien Fontenoy: Ο Γάλλος ποδηλάτης που «κατέκτησε» τον Πύργο του Άιφελ

Ο ποδηλάτης Aurelien Fontenoy κατέρριψε κάθε ρεκόρ ανεβαίνοντας τον Πύργο του Άιφελ με ποδήλατο σε μόλις 12 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα, χωρίς να ακουμπήσει το έδαφος. Ένα εντυπωσιακό κατόρθωμα στο πλαίσιο του πρότζεκτ “The Climb”, που έχει κατακτήσει το διαδίκτυο
LIFO NEWSROOM