Απεργία την Πρωτομαγιά

Παγκόσμια επενδυτική τράπεζα προβλέπει την νικήτρια ομάδα του Μουντιάλ

Παγκόσμια επενδυτική τράπεζα προβλέπει την νικήτρια ομάδα του Μουντιάλ Facebook Twitter
0

To Μουντιάλ της Ρωσίας βρίσκεται προ των πυλών και ήδη οι προβλέψεις για το ποια ομάδα θα καταφέρει να σηκώσει το Κύπελλο έχουν αρχίσει.

Πλησιάζοντας στο τουρνουά κυριαρχεί φυσικά στις συζητήσεις που γίνονται σε κάθε ποδοσφαιρική γειτονιά του κόσμου, ένα ερώτημα: Ποια ομάδα όμως θα κερδίσει το Μουντιάλ;

Η απάντηση, είναι εκείνη που δίνεται μονάχα μέσα στο γήπεδο, ωστόσο ως είθισται όμως, εκτός από τις συζητήσεις των φιλάθλων, γίνονται έρευνες, μελέτες, αναλύσεις και μετρήσεις πιθανοτήτων από τον πλούτο δεδομένων που υπάρχει, αναδεικνύοντας το νικητή. Προβλέψεις που άλλοτε επιβεβαιώνονται και άλλοτε διαψεύδονται πανηγυρικά.

Μια παγκόσμια επενδυτική τράπεζα χρησιμοποίησε τους υπολογιστές της για να κάνει 10.000 εικονικά τουρνουά, προκειμένου να ερευνήσει ποια ομάδα θα κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο;

Η UBS Group AG, μια ελβετική πολυεθνική τράπεζα επενδύσεων και χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών που ιδρύθηκε και εδρεύει στην Ελβετία (Ζυρίχη και Βασιλεία), μπήκε σε αυτήν διαδικασία.

Η UBS κυκλοφόρησε πρόσφατα την τετραετή έκθεσή της, για την κορυφαία διοργάνωση ποδοσφαίρου στον κόσμο, ανακηρύσσοντας Παγκόσμια Πρωταθλήτρια την Γερμανία! Η ομάδα του Γιοακίμ Λεβ συγκεντρώνει 24% πιθανότητες για το τρόπαιο, ενώ η Βραζιλία και η Ισπανία συμπληρώνουν τις τρεις πρώτες θέσεις. Η ανάλυση 29 σελίδων δεν είναι καλή για τους Ρώσους οικοδεσπότες, αφού έχουν μόλις 1,6% πιθανότητες να νικήσουν.

«Είναι σχεδόν δεδομένο ότι η νέα Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, θα προέλθει είτε από την Ευρώπη είτε από τη Λατινική Αμερική», ανέφερε η UBS. «Η πιθανότητα να υπάρξει νικητής του Μουντιάλ από την Ασία, την Αφρική, τη Μέση Ανατολή ή τη Βόρεια Αμερική είναι σχεδόν μηδενική».

Η UBS προβλέπει επίσης ότι η Ισπανία θα κερδίσει το ντέρμπι της Ιβηρικής με την Πορτογαλία και ότι η Αγγλία θα ξεπεράσει τις φαντασιώσεις του Βελγίου στον αποφασιστικό αγώνα του ομίλου.

Ένα διαφορετικό μουντιάλ

Σημειώνεται ότι σε μία εβδομάδα είναι προγραμματισμένη η πρώτη σέντρα της κορυφαίας διοργάνωσης, ανάμεσα στην οικοδέσποινα Ρωσία και την Σαουδική Αραβία, στο Luzhniki Stadium της Μόσχας.

Η Ευρώπη θα έχει 14 εκπροσώπους, η Αφρική 5, η Ασία 5 και η Βόρεια- Κεντρική Αμερική και Καραϊβική 3. Για να συμπληρωθεί το παζλ των 32 φιναλίστ, στις έξι συνομοσπονδίες (Αφρική, Ασία, Ευρώπη, Βόρεια-Κεντρική Αμερική και Καραϊβική, Ωκεανία και Νότια Αμερική), 209 ομάδες, έδωσαν συνολικά 868 παιχνίδια, σημειώνοντας 2454 γκολ (2,83 ανά ματς).

Είναι επιπλέον η πρώτη φορά στην Ιστορία, που όλες οι εθνικές ομάδες, εκτός της οικοδέσποινας, ακόμα και η παγκόσμια πρωταθλήτρια (Γερμανία), συμμετείχαν στην προκριματική φάση.

Ένα Μουντιάλ χωρίς την Ιταλία, πρωταθλήτρια κόσμου τέσσερις φορές, με απουσίες μόνο το 130 και 1958, τις ΗΠΑ, που δεν έλειπαν από τελική φάση Μουντιάλ από το 1986,την Χιλής, που δεν απουσίαζε από το 2006, αλλά και Ολλανδία, Γκάνα, που δεν έλειψαν από το 2002. Στο Μουντιάλ της Ρωσίας δεν θα συμμετάσχουν οι τέσσερις πολυπληθέστερες χώρες στον κόσμο (Κίνα, Ινδία, ΗΠΑ, Ινδονησία) αλλά και οι τρεις αναδυόμενες αγορές του ποδοσφαίρου (Κατάρ, Κίνα, ΗΠΑ).

Ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, για πρώτη φορά με την χρήση του Var (video assistant referee), που θα μοιράσει επίσης στις 32 φιναλίστ 344.000.000 ευρώ.

 Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Αθλητισμός
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ