"Χρυσό" και παγκόσμιο ρεκόρ για τους κωπηλάτες Καλανδαρίδη- Νικολαϊδη. "Ασημένιες" οι Βόντζου- Κυρίδου

"Χρυσό" και παγκόσμιο ρεκόρ για τους κωπηλάτες Καλανδαρίδη- Νικολαϊδη. "Ασημένιες" οι Βόντζου- Κυρίδου Facebook Twitter
Οι Αναστασία Βόντζου και Αννέτα Κυρίδου.
3

Όπως και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Λιθουανίας τον Ιούλιο, οι Αναστασία Βόντζου και Αννέτα Κυρίδου κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στο διπλό σκιφ νεανίδων και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Ρότερνταμ.

Στον τελικό έγινε μάχη από την αφετηρία, με τις Ελληνίδες να βρίσκονται σταθερά ανάμεσα στη 2η και την 4η θέση, αλλά στα τελευταία 500μ. με εντυπωσιακό φινάλε πέρασαν δεύτερες τη γραμμή του τερμαρισμού με χρόνο 7:10.55.

Με ελάχιστα εκατοστά τερμάτισε 3η η Ιταλία (7:10.78), ενώ το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η βάρκα των ΗΠΑ με 7:08.12.

Νωρίτερα σήμερα, στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου με διαφορά από τον δεύτερο, ανέβηκαν οι πρωταθλητές Ευρώπης Γιάννης Καλανδαρίδης και Νίνο Νικολαϊδης, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που ολοκληρώνεται σήμερα στο Ρότερνταμ, σημειώνοντας παγκόσμιο ρεκόρ. Στην κατηγορία των εφήβων, η ελληνική δίκωπος άνευ πηδαλιούχου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, με χρόνο 6:32.51 στον τελικό, καταρρίπτοντας το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ (6:34.23) εδώ και μία δεκαετία (από το 2006 όταν το είχε πετύχει στο Άμστερντάμ η βάρκα της Ρουμανίας).

Με διαφορά ένα μήκος από τη βάρκα των Καλανταρίδη, Νικολαϊδη τερμάτισε η γερμανική δίκωπος (6:35.00), ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε το πλήρωμα της Νότιας Αφρικής (6:44.82). Οι δύο Έλληνες κωπηλάτες είχαν στεφθεί πρωταθλητές Ευρώπης, πάλι στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου των εφήβων, στις 10 Ιουλίου, στο Τρακάι της Λιθουανίας και μετά από 1,5 μήνα ανέβηκαν και στην κορυφή του κόσμου, αφήνοντας υποσχέσεις για μεγάλες επιτυχίες στην κατηγορία των ανδρών στο μέλλον.

Εκτός βάθρου έμειναν οι Μαργαρίτα Γεωργούδη, Χριστίνα Μπούρμπου, τερματίζοντας 4ες στον τελικό της δικώπου νεανίδων, με το χρυσό μετάλλιο να κατακτούν οι Ιταλίδες, το ασημένιο το πλήρωμα της Δανίας και το χάλκινο οι ΗΠΑ.

Την 5η θέση κατέλαβε η ελληνική τετράκωπος εφήφων με τους Κουκούτη-Παλαιοπάνο-Γιάννατζη-Στάμο, (1η Ρουμανία, 2η Μεγάλη Βρετανία, 3ες ΗΠΑ), ενώ με 5η θέση επιστρέφουν στην Ελλάδα και τα κορίτσια του τετραπλού σκιφ νεανίδων (Βιτζιλαίου-Μπούρμπου Ε.-Τσαμοπούλου-Πέργουλη).

Τέλος, την 1η θέση στο «μικρό» τελικό και 7η στη γενική κατάκταση κατέλαβε το τετραπλό σκιφ των εφήβων των Δεμέλη-Σακκά-Μπαλή-Παπακωνσταντίνου με χρόνο 6:01.65.

Την 4η θέση στον Πίνακα Μεταλλίων κατέλαβε η Ελλάδα στην κατηγορία εφήβων/νεανίδων, πίσω από την 1η Ιταλία, 2η Τσεχία, 3η Γερμανία και μπροστά από τις 5ες ΗΠΑ.

Επόμενος στόχος για τα ελληνικά κουπιά αποτελούν οι Βαλκανικοί Αγώνες (10/9) στην Καστοριά, τελευταίος αγώνας των εφήβων/νεανίδων, παίδων/κορασίδων για φέτος.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Χρυσαο μεταλλιο και παγκοσμιο ρεκορ !!!Οτι και να πεις γι αυτα τα παιδια θα ειναι λιγο.Οι αθλητες μας συνεχιζουν να περιφρονουν τις τραγικες συνθηκες υπο τις οποιες καλουνται να προετοιμασθουν στα περισσοτερα αθληματα.Και να θριαμβευουν !Εαν αυτο δεν ειναι το ιδανικο προτυπο για ολους τους νεους μας-οσους εχουν απομεινει στην ρημαγμενη χωρα μας-τοτε δεν ξερω ποιο αλλο θα μπορουσε να ειναι....
Σύντροφε, σύμφωνα με το εγχειρίδιο του καλού συντρόφου, κεφάλαιο 4, παράγραφος τρία, η αριστεία δεν αποτελεί ζητούμενο σε ένα καθεστώς ισότητας. Συνεπώς ούτε και πρότυπο. Όποιος ξεφεύγει από τον γενικό κανόνα εκκαθαρίζεται. Όποιος αμφιβάλλει εκκαθαρίζεται. Αν και δεν δίνω δεύτερες ευκαιρίες ξανασκέψου αυτό που είπες. Στο λέω σαν φίλος, αν και δεν έχω φίλους.