Τσίπρας: Προσβολή του Συντάγματος οι αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις

Ο Αλέξης Τσίπρας με μαύρο σακάκι Facebook Twitter
Φωτ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
0

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, επιρρίπτει την ευθύνη για τις παρακολουθήσεις στον πρωθυπουργό, σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στην Εφημερίδα των Συντακτών.

«Οι μέχρι σήμερα αποκαλύψεις για τις «νόμιμες» και παράνομες παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων στοιχειοθετούν βαρύτατη προσβολή του Συντάγματος και αφήνουν βαθύ τραύμα στη δημοκρατική λειτουργία του Πολιτεύματος. Και αποκλειστικά υπεύθυνος για αυτή την εκτροπή είναι, χωρίς αμφιβολία, ο ίδιος ο κος Μητσοτάκης. Όχι μόνο γιατί ως Πρωθυπουργός έχει την αντικειμενική ευθύνη, αλλά και γιατί έσπευσε από τη πρώτη μέρα της διακυβέρνησής του να αναλάβει με νόμο, ο ίδιος, την ευθύνη της ΕΥΠ», σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενώ τον κατηγορεί ότι «επιχειρεί να διασωθεί μεταθέτοντας τις ευθύνες του στη "χούντα του Μαξίμου", που ο ίδιος όμως επέλεξε και στήριξε».

Ο Αλέξης Τσίπρας, κατηγορεί για «δημόσια ψέματα» στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού και υποστηρίζει πως «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για τις προθέσεις αλλά και την ενοχή, τόσο των ιδίων όσο και του πολιτικού τους προϊστάμενου».

Καταλογίζει, δε, στον Κ. Μητσοτάκη ότι «αποφεύγει να απαντήσει» στα κρίσιμα, κατά τον κ. Τσίπρα, ερωτήματα, «μεγεθύνοντας» τις «υποψίες» ότι «δεν είναι απλά ένας επικίνδυνα ‘ανέμελος' πρωθυπουργός, αλλά ο προϊστάμενος μιας σκοτεινής ομάδας που λειτουργούσε ως εγκληματική οργάνωση, παραβιάζοντας το Σύνταγμα και κάθε δημοκρατική αξία».

Στο άρθρο του εκτιμά ότι «προφανώς, ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης δεν τέθηκε υπό παρακολούθηση για λόγους εθνικού κινδύνου», αλλά για την έρευνά του σχετικά με την τροποποίηση από την κυβέρνηση του ποινικού κώδικα «προκειμένου να δοθεί ασυλία στα υψηλόβαθμα στελέχη τραπεζών», ενώ για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη μιλάει για «πρόθεση» των πολιτικών του αντιπάλων «να τον θέσουν υπό ‘επιτήρηση' και εάν προέκυπτε η δυνατότητα υπό διαρκή πολιτικό εκβιασμό».

Κλείνοντας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητά επί της ουσίας την παραίτηση του πρωθυπουργού και την προκήρυξη εκλογών. 

Με πληροφορίες από Εφ.ΣΥΝ και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ