Υπέρ του Παύλου Πολάκη για την επίθεση στον ευρωβουλευτή της ΝΔ, Στέλιο Κυμπουρόπουλο, τάχθηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, σημειώνοντας πως ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας «επί της ουσίας είχε δίκιο».

 

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN και την Έλλη Στάη, ο υπουργός Οικονομικών σχετικά με τον κ. Κυμπουρόπουλο, είπε ότι επί της ουσίας είχε δίκιο, ενώ, αντίθετα, δεν ήταν σωστό αυτό που είπε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ για τα επιδόματα των ατόμων με ειδικές ανάγκες, τα οποία είναι απαραίτητα.

 

Υπενθυμίζεται πως η διαμάχη μεταξύ Πολάκη και Κυμπουρόπουλου ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο όταν ο υποψήφιος τότε ευρωβουλευτής με τη ΝΔ είχε γράψει σε μήνυμά του στα social media: «Δεν θέλησα ποτέ μόρια, επιδόματα, χάρες. Ίσες ευκαιρίες διεκδικώ. Διεκδικώ αυτό που δεν υπάρχει». «Αν διεκδικούσες ίσες ευκαιρίες κύριε Κυμπουρόπουλε, να έβαζες χαρτιά για να προσληφθείς επιμελητής Β στο ΕΣΥ με κρίση από συμβούλιο όπως οι άλλοι γιατροί και όχι έτσι (όπως δικαιούσουν ως ΑΜΕΑ). Ντροπή και κρίμα να λες αυτά που λες», είχε απαντήσει τότε ο Παύλος Πολάκης, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

 

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σχολιάζοντας τις συμπεριφορές κυβερνητικών στελεχών, είπε ότι υπουργοί εξοργίζονται από αυτά που ακούν από μέρος των ΜΜΕ ή και από τις πραγματικές δυσκολίες. Όπως είπε, έχουν ειπωθεί πολλά ψέματα, με αποτέλεσμα να αλλάζει η ατζέντα και να μην συζητείται το κυβερνητικό έργο. «Μέρος της αποτυχίας μας είναι ότι ο κόσμος δεν ξέρει τι έχουμε κάνει» είπε ο υπουργός.

 

 

Τέλος, μιλώντας για την σχέση του με τον πρωθυπουργό, την χαρακτήρισε ως εξαιρετική και πρόσθεσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας του έχει αλλάξει πολλές φορές τη γνώμη σε διάφορα θέματα, «γιατί έχει ένα πολιτικό κριτήριο, που δεν έχω εγώ» όπως είπε, αλλά παράλληλα είπε, ότι έχει αλλάξει και αυτός τη γνώμη στον πρωθυπουργό σε μερικά ζητήματα.