Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε σήμερα με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο για το θέμα λειτουργίας των εκκλησιών μέσα στις γιορτές. 

 

Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για τα επιδημιολογικά δεδομένα σε ολόκληρη χώρα και συζήτησαν για το θέμα της λειτουργίας των εκκλησιών κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων «στις πολύ ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν αυτή τη χρονιά.»

 

Ο πρωθυπουργός παρέπεμψε στις αποφάσεις της Επιτροπής των ειδικών τις οποίες η κυβέρνηση θα ακολουθήσει και κάλεσε την Εκκλησία να τις τηρήσει με αυστηρότητα, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας.

 

Σύμφωνα με το γραφείο τύπου του Μαξίμου, η συνομιλία έγινε σε «ιδιαίτερα θερμό κλίμα» και «ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για τη σημαντική βοήθεια που έχει προσφέρει τόσο ο ίδιος, όσο και η Εκκλησία, στη συλλογική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας.»

 

Πώς θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες 

 

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως το άνοιγμα των εκκλησιών για τους πιστούς θα γίνει μόνο ανήμερα των Χριστουγέννων και των Φώτων. Τις δύο αυτές ημέρες θα επιτρέπεται η παρουσία έως και εννέα ατόμων σε όλες τις εκκλησίες και έως είκοσι πέντε ατόμων στους μητροπολιτικούς Ναούς σε όλες τις περιοχές της χώρας.

 

Την ευθύνη τήρησης των μέτρων θα έχουν οι οικείες μητροπόλεις και η Αρχιεπισκοπή Αθηνών ενώ στα Θεοφάνεια δεν θα πραγματοποιηθεί αγιασμός υδάτων σε ανοιχτό δημόσιο χώρο.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr