Τα Σκόπια μας ζητούν να πάρουμε τους πρόσφυγες από την Ειδομένη

Τα Σκόπια μας ζητούν να πάρουμε τους πρόσφυγες από την Ειδομένη Facebook Twitter
6

Αφού προχώρησε στο κλείσιμο των συνόρων αναγκάζοντας χιλιάδες πρόσφυγες να συνωστίζονται υπό άθλιες συνθήκες στα σύνορα, ελπίζοντας ότι θα είναι ανάμεσα στους ελάχιστους που περνάνε κάθε μέρα το φράχτη, τώρα η ΠΓΔΜ κάνει και συστάσεις προς τη χώρα μας και ζητά τη μετακίνηση των προσφύγων, επικαλούμενη λόγους ανθρωπισμού.

Συγκεκριμένα, ο  υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, Νίκολα Ποπόσκι, τόνισε ότι ο καταυλισμός που έχει στηθεί δεν είναι λύση και ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση, «αν πραγματικά ενδιαφέρεται για αυτούς τους ανθρώπους», να τους μετακινήσει  σε κατάλληλα κέντρα φιλοξενίας.

Προειδοποίησε μάλιστα ότι είναι πολύ πιθανό οι γειτονικές χώρες να θεσπίσουν ακόμη πιο αυστηρούς περιορισμούς στα σύνορα τους, επηρεάζοντας και τον αριθμό που δέχονται τα Σκόπια.  

Παράλληλα, ζήτησε στενότερη συνεργασία με την Ελλάδα για να αποφευχθούν δυσμενέστερες εξελίξεις στην περιοχή.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Θα τα αλλάξει όλα στον ΣΥΡΙΖΑ;

LiFO politics / Στέφανος Κασσελάκης: Θα τα αλλάξει όλα στον ΣΥΡΙΖΑ;

Οι δημοσιογράφοι της LiFO Αρης Δημοκίδης και Γιάννης Πανταζόπουλος συζητούν με τη Βασιλική Σιούτη τη διαδρομή του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και την αναστάτωση που έχει φέρει η εκλογή του στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ρεπορτάζ και σχόλια για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

2 σχόλια
Εντάξει, πραγματικά. Αυτό με ξεπερνάει!! Μας κάνει μαθήματα ανθρωπισμού. Με απώτερο σκοπό να μονιμοποιηθεί η κατάσταση στην Ελλάδα, βεβαίως βεβαίως. Ας ανοίξει τα σύνορά του να πάψουν να συνωστίζονται στην ειδομένη οι άνθρωποι. Να δεις για πότε θα αποσυμφορηθεί η περιοχή. Αλλά δεν τους θέλει κανείς στην αυλή του. Τους θέλουν μαντρωμένους σαν τα πρόβατα στη στάνη.Μα τι κουτοπόνηρο αυτό το αγόρι!!!
Το ζήτημα δεν είναι τι είμαι εγώ, αλλά, με όλο το σεβασμό,το τι είσαι εσύ φίλε μου... Εφόσον κατάλαβες αυτό που κατάλαβες, μάλλον δεν τοποθετήθηκα όπως θα έπρεπε, προκειμένου να καταστήσω την άποψή μου σαφή. Ζητώ ταπεινά συγγνώμη.